Παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί την Παρασκευή (6/10), στις 17:00, ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στη θρυλική μορφή του ελληνικού μπάσκετ, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.

Ο αποκαλούμενος και “Ξανθός” παραμένει μέχρι σήμερα ο προπονητής με το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, αφού κέρδισε 12 (έναν παραπάνω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς), καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος (418 νίκες).

Ο Γιάννης Ιωαννίδης που διετέλεσε στο παρελθόν μεταξύ άλλων υπουργός Πολιτισμού και σουλευτής, συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ η δεκαετία του ’80 και του ’90 και άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook