Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης, αν και ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Champions League, φτάνοντας στην κατάκτηση του 15ου τροπαίου της με τα γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους.

Άδικο το τελικό σκορ για την Ντόρτμουντ, η οποία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, έχασε πολλές ευκαιρίες να σημειώσει γκολ, αλλά τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Ο αγώνας
Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το φαβορί στα χαρτιά πριν τη σέντρα του αγώνα, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κουρτουά και το δοκάρι σταμάτησαν τους παίκτες της γερμανικής ομάδας.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη Ντόρτμουντ σημειώθηκε στο 14′ κι ενώ είχαν περάσει μερικά λεπτά από τη σέντρα του αγώνα, μέχρι οι ποδοσφαιριστές να συνέλθουν από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα δευτερόλεπτα του τελικού.

Ο Σλότερμπεκ έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Φίλκρουγκ κατέβασε, πάσαρε στον Μπραντ, ο οποίος έκανε κακό πλασέ, στέλνοντας άουτ την μπάλα.

Στο 21′ ο Αντεγέμι βγηκε στην πλάτη της άμυνας, πήγε να περάσει τον Κουρτουά, τα κατάφερε, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και κόπηκε από τον Καρβαχάλ.

Στο 23′ οι Γερμανοί είχαν δοκάρι σε προβολή του Φίλκρουγκ, ενώ στο 28′ ο Κουρτουά σταμάτησε με εντυπωσιακή επέμβαση του σουτ του Αντεγέμι μέσα από την περιοχή. Στο 41′ ο Βέλγος τερματοφύλακας της Ρεάλ έδιωξε δύσκολα και το δυνατό μακρινό σουτ του Ζάμπιτζερ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην έχει φάση στην εστία και να αισθάνεται τυχερή που δεν δέχθηκε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο ξεκίνημα, όταν ο Κρος πήγε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ έδιωξε εντυπωσιακά.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook