Απίστευτο ματς στο Βερολίνο. Η Ολλανδία τα έδωσε όλα για τη νίκη, αλλά κάθε φορά που ισοφάριζε την Αυστρία, δεχόταν και ένα νέο γκολ.

Εντυπωσιακή νίκη με 3-2 για τους Αυστριακούς και πρόκριση στους “16” του Euro 2024. Τους ακολούθησαν στην επόμενη φάση και οι “οράνιε”, παίρνοντας την τρίτη θέση στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η Αυστρία είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα, η Ολλανδία δεν μπόρεσε να την πιέσει και να της χαλάσει την ανάπτυξη και μόλις στο 6′ δέχθηκε το σοκ. Ο Αρναούτοβιτς έβγαλε ωραία κάθετη για τον Πρας, ο δεύτερος έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Μάνελ έκανε την προβολή για να διώξει για τους “οράνιε” αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ολλανδία προσπάθησε να ανεβάσει “στροφές” και να φτάσει στην ισοφάριση. Η Αυστρία, όμως, έδειξε… διαβασμένη και κατάφερε να την μπλοκάρει στο χώρο του κέντρου. Μάλιστα, στο 37′ -και μετά από κομπίνα σε κόρνερ- ο Ζάμπιτσερ σούταρε με δύναμη και ο Φερμπρούχεν έδιωξε ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε την μπάλα και προ του Αρναούτοβιτς!

Η κορυφαία στιγμή της Ολλανδίας στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 26′, με τον Μάλενς να πλασάρει άστοχα, από πλεονεκτικό σημείο, μέσα από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ολλανδία έφτασε στο 1-1. Οι “οράνιε” ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση στο 47′ μετά το κλέψιμο του Χεετρούιντα, ο Σίμονς έτρεξε, έδωσε στον Χάκπο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
Η Ολλανδία πίεσε για να φτάσει στην ανατροπή, αλλά η Αυστρία κατάφερε να την σοκάρει ξανά. Ο Γκρίλιτς έκανε ωραία την κίνηση από τα αριστερά, γέμισε προς την περιοχή, ο Σμιντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ντε Φράι, που προσπάθησε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2

Ακολοούθησε ένας μικρός… χαμός με τις δυο ομάδες να σκοράρουν. Η Ολλανδία σκόραρε στο 75′ με τον Ντεπάι, ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για χέρι, αλλά στη συνέχεια πήρε την έγκριση του ίδιου του διαιτητή. Το 2-2 έμεινε για πολύ λίγο. Στο 80′ η Αυστρία πήρε και πάλι το προβάδισμα (3-2) με τον Σάμπιτσερ να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook