Mε γκολ του Φορμπς στο 43' ο Ολυμπιακός που ειδικά στο β' ημίχρονο ήταν πολύ ανώτερος, ηττήθηκε με 1-0 από τον πολύ πιο έτοιμο Αγιαξ παρότι αγωνίστηκε με πολλούς νεαρούς και αναπληρωματικούς.

Έχοντας αρκετούς πιτσιρικάδες στο σχήμα του και βγάζοντας καλό αγωνιστικό πρόσημο στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τον Αγιαξ στο 1ο του φετινό φιλικό προετοιμασίας. Ευκαιρίες στο β’ μέρος με τον Ζέλσον και δοκάρι ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αίαντα που ξεκινά πολύ σύντομα τα επίσημά του ματς.

Πώς ξεκίνησε το φιλικό ο Ολυμπιακός
Στον πρώτο του φετινό φιλικό αγώνα προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετά νέα πρόσωπα.

Η 11άδα του ήταν ως εξής: Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, οι Κοστίνια, Άμπι, Κουτσίδης και Αποστολόπουλος συνέθεσαν την 4άδα της άμυνας, στο κέντρο ήταν οι Ντόι, Τσικίνιο και Μπακούλας και οι Μασούρας, Πεπ Μπιέλ και Μπάμπης Κωστούλας βρέθηκαν στην επίθεση της ομάδας.

Απείλησε με Κωστούλα και Μασούρα ο Ολυμπιακός αλλά σκόραρε ο Αγιαξ
Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολλές ή φοβερές φάσεις. Από ένα σημείο και μετά ο Αγιαξ έδειξε πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό που έδειξε να έχει κάποια ζητήματα ως προς τη μεσαία του γραμμή σε ένα σχήμα βέβαια που ήταν ιδιαίτερα πειραματικό και με τον Ντόι να είναι εξάρι.

Στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία με τον Κωστούλα, ο οποίος έκανε το σουτ στην περιοχή, η μπάλα πήγε άουτ. Στο 15′ ήρθε ευκαιρία για τον Άγιαξ. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Τζιμ πλάσαρε από κοντά μέσα στην περιοχή και ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δυσκολία.

Σ τη συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε με μπαλιές ή πλαγιοκοπήσεις του Μασούρα. Στο 40′ η μπάλα πήγε παράλληλα με την εστία του Άγιαξ αλλά ο Μπιέλ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Στο 43′ ο Αίαντας βρήκε δίχτυα με τον Φορμπς. Λάθος του Ντόι στη μεσαία γραμμή που έχασε τη μπάλα, οι Ολλανδοί έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Φορμπς στην περιοχή πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη για το 1-0.
Αλλαγές ο Μεντιλίμπαρ, φάσεις με τον Μπιελ και τον Μασούρα και ανωτερότητα Ολυμπιακού.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε 5 αλλαγές. Λίγο μετά τη σέντρα του β’ 45λεπτου, στο 49′ ο Μπιελ απείλησε με σέντρα – σουτ ενώ στο 50′ ο Μασούρας έχασε τετ α τετ με stop από τον πορτιέρ Πασβίρ. Στο 56′ έπειτα από κερδισμένο φάουλ του Ζέλσον ο Μουζακίτης έκανε την εκτέλεση με συρτό σουτ που δεν ανησύχησε τον αντίπαλο πορτιέρε.

Στο 61′ μετά τη συνεργασία Μασούρα – Ζέλσον ο Πορτογάλος είχε ένα σουτ έξω. Στο 73′ ο Ζέλσον βρέθηκε σε θέση βολής κοντά στην περιοχής και πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και έκανε το σουτ όμως ο Πάσβιρ μπλόκαρε. Στο 86′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά από απομάκρυνση της άμυνας των Ολλανδών. Η τελευταία φάση ήταν με το σουτ του Ζέλσον έξω στις καθυστερήσεις του 2ου μέρους, όπου ο Ολυμπιακός συνολικά είχε πιο καλή εικόνα από το πρώτο ημίχρονο και ήταν και ανώτερος του Αγιαξ (και θα μπορούσε να είχε σκοράρει τουλάχιστον 1 γκολ για την ισοφάριση).

Ποιοί ξεχώρισαν στο φιλικό
Σε σχέση με το α’ μέρος στην άμυνα ο Αμπι με τον Κουτσίδη ξεχώρισαν με τη σταθερότητά τους και τις απομακρύνσεις τους παρότι και εκείνοι δεν αντέδρασαν καλά στη φάση του 1-0. Ο Τσικίνιο από τον άξονα μαζί με τον νεαρό Μπακούλα, που έβγαλε πείσμα και πάθος, έβγαλαν επίσης θετικό πρόσημο. Γενικά οι πιτσιρικάδες έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έδειξαν το ταλέντο τους, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από τους ανθρώπους του Αγιαξ. Στο 2ο μέρος ο Ζέλσον ήταν εκείνος που αποδείχθηκε πιο κινητικός και ουσιαστικός και συνέβαλλε αισθητά δημιουργικά και επιθετικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Αμπι (46′ Ρέτσος), Κοστίνια (46′ Ροντινέι), Κουτσίδης (70′ Μπιανκόν), Αποστολόπουλος (46′ Ορτέγα), Τσικίνιο (82′ Ντόι), Μπακούλας (84′ Κωστούλας), Ντόι (46′ Μουζακίτης), Μασούρας, Μπιελ (70′ Παπακανέλλος) και Κωστούλας (46′ Ζέλσον Μαρτίνς).

ΑΓΙΑΞ: Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο (67′ Κάπλαν), Γιάνσε, Βίντναλ, Χέντερσον, Μπανέλ (67′ Ούγκβου), Τέιλορ, Ακπομ, Φιτζ-Τζιμ (67′ Χίνσον) και Φορμπς.

Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook