Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρόλο που προηγήθηκε με 4-0 στο 53', τελικά επικράτησε με 4-3 της Ίντερ ντ' Εσκάλδες στην "OPAP Arena" και πλέον τα πάντα θα κριθούν στην Ανδόρα, για το ποια ομάδα θα προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, είχε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Conference League στα χέρια, αφού προηγήθηκε με 4-0 στο 53′, αλλά κάποια τραγικά λάθη επανέφεραν την ομάδα από την Ανδόρα στο κόλπο της πρόκρισης, με το τελικό 4-3 της “OPAP Arena” ν’ αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό.

O αγώνας
Πάρα πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, η οποία ήθελε να επιβάλει πλήρως τον δικό της ρυθμό στο ματς, χωρίς να αφήσει περιθώρια στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες. Μόλις στο 5′ η “Ένωση” άγγιξε το γκολ. O Λιούμπιτσιτς δοκίμασε τα πόδια του εκτός περιοχής, με τον Μουνιόθ να αποκρούει με δυσκολία. Στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία.

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρήκε δίχτυα. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα από τα αριστερά και με ωραία πάσα σέντρα στην περιοχή βρήκε τον Λιούμπιτσιτς, ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το 1-0. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν εντυπωσιακό ρυθμό και μέσα σε δύο λεπτά απείλησαν με Μουκουντί και Λιούμπιτσιτς με τον Μουνιόθ να αποσοβεί τον κίνδυνο για τους φιλοξενούμενους. Στο 20′ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Θωμάς Στρακόσα με υπέροχη πάσα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία που έφυγε στην πλάτη της άμυνας.

Ο 26χρονος βρέθηκε “φάτσα” με τον Μουνιόθ, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να τον σταματά σε πρώτο χρόνο, αλλά όχι σε δεύτερο με τον Γκαρσία να κάνει το 2-0. Στο 31′ η ΑΕΚ έκανε το 3-0. Ο Ρότα πάτησε περιοχή περιοχή, γύρισε την μπάλα, ο Γιόνσον την άφησε για τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στη δεξιά γωνία του Μουνιόθ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η “Ένωση” έχασε τεράστια ευκαιρία για το 4-0, με τον Λούμπιτσιτς να μην μπορεί να τελειώσει την φάση παρόλο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα από την Ανδόρα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Λόπεζ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στρακόσα, αλλά ο Αλβανός τερματοφύλακας με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν για την “Ένωση”. Στο 52′ η “Ένωση” είχε καλή στιγμή. Ο Σιμάνσκι δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ο Μουνιόθ απομάκρυνε σε κόρνερ με ωραία απόκρουση.

Στην ίδια φάση η ΑΕΚ βρήκε τέταρτο γκολ, αφού το στημένο εκτελέστηκε άψογα και ο Μουκουντί με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 59′ ο Μπερλάνγκα έκανε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Στρακόσα μπλόκαρε την μπάλα. Στο 65΄και κόντρα στη ροή του αγώνα η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες βρήκε γκολ με τον… Βίντα. Μετά από μια βαθιά μπαλιά, ο Κροάτης αμυντικός έβαλε αυτογκόλ με κεφαλιά… κρεμώντας τον Στρακόσα που είχε βγει από την εστία του.

Επτά λεπτά αργότερα ο Κοϊτά με ωραία ατομική ενέργεια προσπάθησε να χριστεί σκόρερ, με τον Μουνιόθ να τον σταματά εντυπωσιακά. Στο 73′ ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε τον Μουνιόθ, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο επιθετικός της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Στο 76′ οι ρόλοι άλλαξαν.

Ο Στρακόσα έκανε λάθος κοντρόλ και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Λοπές. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντρέου που μείωσε σε 4-2. Στο 83′ η ομάδα από την Ανδόρα σημείωσε και τρίτο τέρμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μουκουντί απομάκρυνε την μπάλα και ο Βίτι με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Φερνάντες προσπάθησε να κερδίσει τον Μουνιόθ, αλλά εκείνος σε ακόμα μία περίπτωση είπε “όχι”.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (75′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (63′ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (75′ Άμραμπατ).

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες (Φελίπ Ορτίθ): Μουνιόθ, Τόρες (63′ Σάντσες), Φέχερ, Πουέντες (90′ Χέρμαν), Γκαγέγο, Λόπεθ (46′ Βίτι), Μπουχαρμά (63΄Αντρέου), Αλόνσο, Ασούμπρε (19′ Περέζ) Μπερλάνγκα, Λοπέζ

Πηγή: ertsports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook