Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε αγώνισμα πισίνας. Το δεύτερο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση στο Παρίσι και κέρδισε το αργυρό.

Η επιτυχία του Χρήστου είναι ιστορική καθώς δίνει στην χώρα μας το πρώτο μετάλλιο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, που όμως τότε είχαν διεξαχθεί στο Πασαλιμάνι.

Μια τρομερή κούρσα έκανε ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, όπου κατάφερε να πάρει τη 2η θέση με 1:94:82, κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση.

Δείτε την εκπληκτική κούρσα που του χάρισε το ασημένιο 

O Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε εξαρχής την απόδοση του και για τα πρώτα 150 μέτρα ήταν πρώτος. Στο τέλος, έμεινε από δυνάμεις, και κατέλαβε την δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Απόστολος Χρήστου, έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι πρώτες δηλώσεις: Σε τρείς μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο

“Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου φανερά συγκινημένος.

Χρυσός Ολυμπιονίκης  είναι ο Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) με 1:54.26 και τρίτος ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:54.85.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook