Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με εκπληκτικό άλμα στα 8.48μ – Βίντεο

Το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο κατέκτησε ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου
Με άλμα στα 8.48μ., ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες , γεμίζοντας περηφάνεια τους Έλληνες.
Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε πάλι ιστορία και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο, μετά από εκείνο στο Τόκιο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, αλλά και ο τρίτος συνολικά. Πλέον, μπήκε στην ίδια λίστα με τους ήρωες του ελληνικού αθλητισμού, Πύρρο Δήμα και Κάχι Καχιασβίλι, που έχουν τρία και δύο αντίστοιχα με την ελληνική σημαία.
Επίσης, έγινε ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο μήκος, με δύο συνεχόμενα χρυσά. Ο πρώτος αθλητής, είναι ο θρυλικός Καρλ Λιούις που πήρε… τέσσερα συνεχόμενα, από το 1984 στο Λος Αντζελες, ως το 1996 στην Ατλάντα…
Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε στην Ελλάδα το το πρώτο χρυσό μετάλλιο από το Παρίσι και το 7ο συνολικά, καθώς μετράμε άλλο ένα αργυρό και 5 χάλκινα.
Ο αγώνας
Το πρώτο μεγάλο άλμα ήρθε από τον Ματία Φουρλάνι. Ο Ιταλός πήδηξε στα 8 μέτρα και 34 εκατοστά, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις προθέσεις του. Από την άλλη, ο Τεντόγλου ξεκίνησε με προσπάθεια στα 8 μέτρα και 27 εκατοστά, όντας 2ος μετά το τέλος των πρώτων αλμάτων. Η συγκεκριμένη κατάσταση άλλαξε στη συνέχεια, μιας και με τη δεύτερη προσπάθειά του… πέταξε, προσγειώθηκε στα 8 μέτρα και 48 εκατοστά και πέρασε στην κορυφή.
Παράλληλα, ο Γουέιν Πίνοκ πήδηξε στα 8.36μ. και ανέβηκε στη 2η θέση. Η τρίτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 8.24μ. με τη διαφορά μεταξύ εκείνου και του Τζαμαϊκανού να παραμένει μεγάλη.
Οι Πράβντιτσα (9ος, Κροατία), Γιούσκα (10ος, Τσεχία), Νταλμέρο (11ος, Κολομβία) και ΜακΛάουντ (12ος, Τζαμάικα) έμειναν εκτός συνέχειας, με οκτώ να συνεχίσουν στα τελευταία τρία άλματα. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με προσπάθεια στα 8 μέτρα και 36 εκατοστά στο δεύτερο μισό του αγώνα του. Αμέσως μετά, πήδηξε πέντε εκατοστά λιγότερα, όμως δεν έμοιαζε να απειλείται για την πρωτιά. Έτσι κι έγινε, μιας και κανείς δεν τον πέρασε ποτέ, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο. Η τελευταία δική του προσπάθεια ήταν άκυρη, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία.
Τα άλματα του Τεντόγλου:
1ο: 8.27μ.
2ο: 8.48μ.
3ο: 8.24μ.
4ο: 8.36μ.
5ο: 8.31μ.
6ο: Άκυρη
Το “χρυσό” άλμα του Τεντόγλου:
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2: Μια ανάσα από τον τίτλο οι Πειραιώτες
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-3: Ανατροπή από τον Δικέφαλο του Βορρά στην «OPAP Arena» με τον Δημήτρη Πέλκα
- Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκαλύπτει: “Η πρώτη μου σχέση ήταν με γυναίκα”
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου: Οικονομία, άμυνα και η στρατηγική σχέση Ελλάδας –Ισραήλ στο επίκεντρο
- ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε και τρίτη θητεία αν και το Σύνταγμα το απαγορεύει – «Υπάρχουν τρόποι για να γίνει» λέει
- Ελένη Τσολάκη: Οι νέες φωτογραφίες μέσα από το μαιευτήριο και το μήνυμα της
- Μιμή Ντενίση: «Πέθανε στις 5 το πρωί και το απόγευμα είχα παράσταση, ούτε ξέρω πως έπαιξα και τι έλεγα” (βίντεο)
- Πανσερραϊκός – Λαμία 1-1: Μοιρασιά στις Σέρρες με πέναλτι και ακυρωθέν γκολ του Μπετανκόρ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook