Πλέον ο Παναθηναϊκός με αυτή του την ήττα, θα ψάξει την υπέρβαση την Πέμπτη (15/08/24, 21:15) στη «Johan Cruijff Arena» στον επαναληπτικό των 2 ομάδων, με το «τριφύλλι» να έχει ένα αρκετά δύσκολο έργο, όχι όμως ανάρθρωτο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι των 2 ομάδων στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει το κακό του πρώτο διάστημα. Ο Μπέρχουις το γκολ του αγώνα, με το τριφύλλι πλέον να έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του.

Πλέον ο Παναθηναϊκός με αυτή του την ήττα, θα ψάξει την υπέρβαση την Πέμπτη (15/08/24, 21:15) στη «Johan Cruijff Arena» στον επαναληπτικό των 2 ομάδων, με το «τριφύλλι» να έχει ένα αρκετά δύσκολο έργο, όχι όμως ανάρθρωτο.

Ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον «αίαντα» να πιέζει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε την αναμέτρηση αρκετά μουδιασμένος. Σταδιακά οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ισορρόπησαν, ωστόσο στο 28΄οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 με τον Μπέρχουις.

Μετά από όμορφη συνεργασία ο Ολλανδός μέσος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι, για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τους μεσοεπιθετικούς του «τριφυλλιού» να μην βρίσκονται σε καλή μέρα.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος έγινε στο 44΄όταν ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με το δεξί και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Πάσβιρ, πριν περάσει άουτ.

Στην επανάληψη η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν σαφώς βελτιωμένη, με τους ποδοσφαιριστές του Αλόνσο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο την ισοφάριση. Πρώτα ο Γερεμέγεφ ο οποίος στο 52΄από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει (υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ), ενώ στη συνέχεια ο Μαντσίνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άγιαξ με όμορφο τελείωμα, ωστόσο υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης, με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρά ποτέ.

Μάλιστα στο 61΄ο Φώτης Ιωαννίδης πέρασε στο παιχνίδι, με όλο το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο πόδι, προκειμένου να αποθεώσει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στους αγωνιστικούς χώρους.
Παρά την υπεροχή της, η ομάδα του Αλόνσο δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Άγιαξ να παίζει μες το χρόνο και να κρατά το υπέρ της σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (63’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπερχούις (57’ Χάαι), Κάρλος Φορμπς (56’ Χοντς), Άκπομ (67’ Τραορέ).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook