Με τους νεοαποκτηθέντες του να... βαρούν μπαλωθιές, ο ΟΦΗ έκανε πάρτι στο Πανθεσσαλικό (1-3) επί του Βόλου και σεφτέ στις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Ντεμπούτο με γκολ για Φούντα και Σενγκέλια, με ασίστ ο Μπαΐνοβιτς.

Τρεις αντεπιθέσεις-φωτιά, τρεις εξαιρετικές τελικές προς την αντίπαλη εστία, τρία ονειρικά ντεμπούτα και τρία γκολ! Κάπως έτσι γράφτηκε ουσιαστικά όλη η ιστορία του αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Super League, στο Πανθεσσαλικό, απ’ όπου ο ΟΦΗ «πέρασε» πανηγυρικά με 3-1, φτάνοντας έτσι στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Μέσα σε μία ώρα αγώνα (Φούντας 11′, Σενγκέλια 50′, Γιουνγκ 60′) η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε σμπαραλιάσει την άμυνα του Βόλου στον κενό χώρο, παίζοντας έξυπνα το παιχνίδι της κόντρας, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια με ποσοστό κοντά στο 65%, αλλά χωρίς να έχουν καταφέρει να… σταυρώσουν αξιόλογη τελική προσπάθεια στο ίδιο διάστημα.

Ντεμπούτο με γκολάρες για τους Ταξιάρχη Φούντα και Λεβάν Σενγκέλια, ενώ την -επίσης υπέροχη- ασίστ για το γκολ του πρώτου, έβγαλε ο τρίτος «νέος» των Κρητικών, Φίλιπ Μπαΐνοβιτς. Έξοχη ασίστ μετά από σόλο, έβγαλε και ο Χατζηθεοδωρίδης στο δεύτερο γκολ, ενώ και στο τρίτο οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν τη μπάλα, με τον Νους να σερβίρει και τον Γιουνγκ να εκτελεί. Η ομάδα του Γκόμεθ απογοήτευσε πλήρως και… ξύπνησε μονάχα μετά το 0-3, κάνοντας την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 76′ και μειώνοντας απλά για το τελικό 1-3 με (επίσης γκολάρα) του Μεντιέτα στο 82′. Νίκη-ανάσα για τον ΟΦΗ στο ξεκίνημα, δεύτερη εντός έδρας ήττα αντίθετα για τον σύλλογο της Μαγνησίας.

Ως προς την εικόνα του ματς, όλο το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά παίχτηκε με τον Βόλο να έχει μια τρομερά φλύαρη κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Χριστογεώργου. Αντίθετα, έντεκα λεπτά μετά τη σέντρα, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ, ο Ταξιάρχης Φούντας υποδέχθηκε έξοχη κάθετη του Φίλιπ Μπαΐνοβιτς και με τρομερό τελείωμα έξω από την περιοχή, έγραψε το 0-1. Αυτή ήταν και η μοναδική ουσιαστική ευκαιρία σε όλο το 45λεπτο, αφού η ομάδα του Δέλλα έπειτα πίεσε αποτελεσματικά και παρότι δεν απείλησε άλλο, δεν απειλήθηκε κιόλας.

Σαφώς πιο «γεμάτο» ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με δύο καλές τελικές εκατέρωθεν στο ξεκίημα από Κόμπα και Μπάκιτς, με τον Χριστογεώργο να διώχνει την πρώτη και τη δεύτερη να περνά άουτ. Ξανά, στην πρώτη ταχύτατη αντεπίθεση της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και το δεύτερο γκολ τους. Ο Χατζηθεοδωρίδης με πολύ ωραία ενέργεια κινήθηκε προς την περιοχή και βρήκε τον Σενγκέλια, αυτός αρχικά έχασε το κοντρόλ, όμως το τελείωμα ήταν άψογο -δοκάρι και μέσα- για το 0-2. Ενώ ο Βόλος έψαχνε να… δει τι θα κάνει για να γυρίσει το ματς, ήρθε και το 0-3. Οι Κρητικοί έκρυψαν τη μπάλα στην αντεπίθεση, η μπάλα πέρασε από Μπαΐνοβιτς, Φούντα, Νους, από αυτόν στρώθηκε στον Γιουνγκ και αυτός εκτέλεσε για το 0-3 που ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Μετά το τρίτο γκολ του ΟΦΗ, ο Βόλος έκανε κι άλλες αλλαγές, πίεσε, βρήκε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο ματς, με τον Χριστογεώργο να αποκρούει σουτ του Άλτμαν στην περιοχή και τελικά μείωσε στο 82′ με μια τρομερή ατομική προσπάθεια του Μεντιέτα που πέρασε τους πάντες και πλάσαρε όμορφα για το 1-3. Τίποτα άλλο δεν είχε σημασία ως το φινάλε, με τον ανανεωμένο με τις μεταγραφές του και πλέον αρκετά ποιοτικό ΟΦΗ, να δείχνει ότι είναι ικανός για ωραία πράγματα φέτος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ / 3-5-2): Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Κορέα (77΄Κόντε), Μίλετιτς, Φεράρι, Μύγας (58’ Τάχατος), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67’ Ασεχνούν), Βιγιαφάνιες (58’ Ντε Καμπς), Άλτμαν, Κόζτα (45’ Μεντιέτα).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας / 4-2-3-1): Χριστογεώργος, Μπόρχα (81’ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος. Μπαΐνοβιτς, Μπάκιτς (53’ Γκαγιέγος), Φούντας (61’ Καραχάλιος), Σενγκέλια (81’ Θεοδοσουλάκης), Νους (81’Ριέρα). Γιουνγκ.

Πηγή: sdna.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook