Ο Ατρόμητος νίκησε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης 2-1, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν μια σπουδαία νίκη, την πρώτης τους για το φετινό πρωτάθλημα

Οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Από εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, με καρφωτή κεφαλιά ο 31χρονος Βραζιλιάνος στόπερ Μανσούρ νίκησε τον Νίκο Παπαδόπουλο για το 0-1 στο 6ο, μόλις, λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν, με τον Καρλίτος να αστοχεί στο 18’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των Αρκάδων – βγήκε πολύ εκτός περιοχής για να απομακρύνει, αποτυχημένα, όμως – για να κάνει σε κενή εστία του 0-2.

Αναιμική, όπως αποδείχθηκε, αφού Νίκος Αθανασίου (33’) και, κυρίως, Καρλίτος (35’) σπατάλησαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο το σκορ για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Και το πλήρωσε, καθώς ο Αστέρας μείωσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Κίνι πάτησε τον Χουλιάν Παλάσιος εντός περιοχής, με τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Τσιάρα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Μπαρτόλο να μειώνει σε 1-2. Έχοντς πάρει ψυχολογία, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης νίκησε τόσο τον Παλάσιος (47’) όσο και τον Άλβαρες (50’).

Όχι πως ο Ατρόμητος έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Καρλίτος – και πάλι – έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ του Ισπανού πέρασε έξω.

Κάπου εκεί, όμως, ο ρυθμός έπεσε, με τον Ατρόμητο να κρατάει σχετικά άνετα τους τρεις βαθμούς. Εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Νίκου Καλτσά στο 80’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης, με τους Περιστεριώτες να κρατούν εν τέλει το υπέρ τους αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας το πρώτο φετινό «τρίποντο».

Από την άλλη, ο Αστέρας γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα ματς στην Τρίπολη και περιμένει τον Κλοντ Μακελελέ για να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο. Ο νέος προπονητής του συλλόγου βρέθηκε στο γήπεδο, προκειμένου να δει από κοντά τη νέα του ομάδα, με την παρουσία του να μην περνά απαρατήρητη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Γκαρσία (78’ Ζουγλής), Άλβαρες, Αλάγκμπε (46’ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Παλάσιος, Μπαρτόλο (72’ Τζίμας), Άνταμ (60’ Καλτσάς), Κρέσπι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Γκονζάλες (82’ Καλοσκάμης), Ουάρντα, Μίχορλ (58’ Τσιγγάρας), Καρλίτος (69’ Φαν Βέερτ), Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού (82’ Βρακάς), Μανσούρ.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις