O Ολυμπιακός διέκοψε το σερί των τριών παιχνιδιών χωρίς νίκη και επικράτησε του Ατρόμητου με 2-0.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στο 74’, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να πετυχαίνει εξαιρετικό γκολ.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ που πέρασε στο ματς σαν αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική πάσα του Μουζακίτη.

Έκανε την προσποίηση στον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-0.

Ο Ροντινέι, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών, άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 40′. Ο Ελ Κααμπί “κλείδωσε” το τρίποντο στο 74ο λεπτό. Εκπληκτικός ο 17χρονος Μουζακίτης, ο οποίος είχε και ασίστ στο δεύτερο γκολ, ενώ βασικός έπαιξε και ο έτερος 17χρονος, Μπάμπης Κωστούλας.

Στην βαθμολογία της Stoiximan Super League, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 13 πόντους, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (3/10, 19:45) αντιμετωπίζει την Μπράγκα στο Καραϊσκάκης για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Την Κυριακή (6/10, 20:30) οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του αντιμετωπίζει τον Βόλο στο Περιστέρι (5/10, 18:30).

Το ματς
Με δύο 17χρονους ποδοσφαιριστές ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τον Μουζακίτη να παίζει στο πλευρό του Στάμενιτς και τον Κωστούλα στην κορυφή. Ο Ροντινέι επίσης αγωνίστηκε εξτρέμ, ενώ για πρώτη φορά βασικός ο Ολιβέιρα, όπως και ο Κοστίνια. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ζορίζονταν να δημιουργήσουν.

Από την άλλη, οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν να φτιάξουν τις δικές τους στιγμές, ειδικά στην αντεπίθεση. Στο 5ο λεπτό ο Κωστούλας από κοντά δεν νίκησε τον Χουτεσιώτη. Στο 11′ ο Μπακού βρήκε δίχτυα, ωστόσο ήταν εμφανώς εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με άστοχο σουτ του Αποστολόπουλου.

Στο 26′, ο Ροντινέι έκλεψε την μπάλα από τον Ουεαντρόγκο, ελίχθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, εκτέλεσε με το αριστερό, όμως απέκρουσε ο Χουτεσιώτης στην κλειστή του γωνία. Λίγο λεπτά αργότερα, ο Αποστολόπουλος δοκίμασε ξανά το πόδι του εκτός περιοχής, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 37ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Οι παίκτες του Ατρομήτου έδωσαν ύψος στην μπάλα, ο Χουτεσιώτης βγήκε για να διώξει έριξε τον Βέλντε και ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ροντινέι εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, ο οποίος έπεσε σωστά, και έκανε το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με πολύ καλή στιγμή. Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο Κωστούλας με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ροντινέι στην περιοχή, ο οποίος σούταρε με τη μία και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Λίγο αργότερα, ο Κοστίνια απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ρισκάρει περαιτέρω, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές και στο 74ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0. Ο Μουζακίτης έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί κοντρόλαρε, ο Μπρόρσον έπεσε μπροστά του, άλλαξε ωραία το πόδι του, εκτέλεσε με το αριστερό και βρήκε δίχτυα.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο ο Τζολάκης νίκησε τον Γιουμπιτάνα. Πριν από το φινάλε του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Ελ Κααμπί γέμισε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ροντινέι έκανε την προβολή από κοντά, όμως δεν βρήκε στόχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69′ Ορτέγκα), Στάμενιτς (61′ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα (62′ Τσικίνιο), Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Κωστούλας (69′ Ελ Κααμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Τσιγγάρας (71′ Μίχορλ), Γκονζάλες (82′ Καλοσκάμης), Ουάρντα, Φαν Βερτ (61′ Γιουμπιτάνα), Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού, Μανσούρ

Πηγή: sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook