Σε συνέντευξή του στους Sunday Times δήλωσε ότι οι γιατροί τού είπαν ότι τού απομένουν από δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής

Ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της ποδηλασία Κρίς Χόι ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι έχει καρκίνο. Τώρα, αποκαλύπτει στη Sunday Times ότι η ασθένειά του είναι ανίατη και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να βρει ελπίδα και ευτυχία στο σπίτι του και στην οικογένεια του. Συνεχίζω να δουλεύω, να κάνω το ποδήλατό μου και να ζω τη ζωή μου κανονικά»

Καρκίνο στο τελικό στάδιο έχει ο έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στους Sunday Times, σημειώνοντας ότι οι γιατροί του είπαν ότι τού απομένουν από δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής.

Ωστόσο, στους Sunday Times ανέφερε ότι είχε διαγνωστεί με πρωτοπαθή καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στα οστά του – που σημαίνει ότι βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο.

Ο Κρις Χόι κέρδισε έξι χρυσά Ολυμπιακών Αγώνων μεταξύ 2004 και 2012 – τα περισσότερα από οποιονδήποτε Βρετανό Ολυμπιονίκη μετά τα επτά του Τζέισον Κένι.

Αποσύρθηκε από την ποδηλασία το 2013 και τα τελευταία χρόνια ήταν σχολιαστής στην ποδηλατική κάλυψη του BBC Sport.

Ο Κρις Χόι είπε στην εφημερίδα ότι ήξερε εδώ και έναν χρόνο ότι ο καρκίνος του είναι στο τελικό στάδιο και ότι εντοπίστηκαν όγκοι στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του.

View this post on Instagram

A post shared by Skarper (@skarperofficial)


«Οσο αφύσικο κι αν φαίνεται, αυτή είναι η φύση. Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι μόνο μέρος της διαδικασίας. Θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο τυχερός είσαι που υπάρχει φάρμακο που θα το καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε στη συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «με την καρδιά του είναι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και αισθάνεται γνήσια ευτυχία. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό έχει να κάνει με το να εκτιμάς τη ζωή και να βρίσκεις τη χαρά».

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου των Sunday Times, ανέβασε ένα μήνυμα στο Instagram κι έγραψε: «Είναι υπέροχο που βρίσκομαι στην Κοπεγχάγη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στίβου που μεταδίδεται με την υπέροχη αθλητική ομάδα του BBC. Μερικές πραγματικά απίστευτες ερμηνείες. παγκόσμια ρεκόρ και μια νέα γενιά μελλοντικών αστέρων που μας δείχνουν τι μπορούν να κάνουν. Μπορείτε να δείτε στις ειδήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο κάποια άρθρα σχετικά με την υγεία μου, γι’ αυτό ήθελα απλώς να σας διαβεβαιώσω ότι νιώθω σε φόρμα, δυνατός, με θετική διάθεση και συγκλονισμένος από όλη την αγάπη και την υποστήριξη που δείχνετε στην οικογένειά μου και σε εμένα».

View this post on Instagram

A post shared by Sir Chris Hoy (@chrishoy1)

Με σκλήρυνση κατά πλάκας η σύζυγός του
Είναι παντρεμένος από το 2010 και έχει δύο παιδιά, τον Κόλουμ και την Κλόι. Όπως όμως αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του, η σύζυγός του, Σάρα Κεμπ, διαγνώστηκε με “πολύ ενεργή και επιθετική” σκλήρυνση κατά πλάκας μόλις έναν μήνα περίπου αφότου διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε καρκίνο σταδίου 4.

“Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όταν είσαι ήδη αναστατωμένος”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κρις Χόι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook