Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του στα play off μετά το "τρίποντο" κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, μειώνοντας πλέον την απόσταση του από την δεύτερη θέση.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ για να δει το πόσο απέχει από την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε το πολύ καλό του ξεκίνημα στον αγώνα πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο πρώτο δεκάλεπτο επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς και περιμένει πλέον το αποτέλεσμα από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ για να δει ποιον θα κυνηγάει για την δεύτερη θέση. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός παραμένει στη κορυφή με 63 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Τσάλοφ βρήκε με κάθετη πάσα τον Κωνσταντέλια και αυτός αφού έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Κοστίνια πλάσαρε με ιδανικό τρόπο τον Τζολάκη και έδωσε το προβάδισμα στον “Δικέφαλο του Βορρά”, κάνοντας το 1-0. Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα καλύτερη για τους γηπεδούχους, καθώς στο 11ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ ο Καμαρά βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή και η κεφαλιά που έκανε πέρασε κάτω από τα πόδια του Τζολάκη, με τον μέσο από την Γουινέα να κάνει το 2-0.

Οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν να κυριαρχούν στην αναμέτρηση και στο 15ο λεπτό άγγιξαν το 3-0, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μιχαηλίδης στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, ο Καμαρά βρέθηκε και πάλι όπως στη φάση του γκολ ολομόναχος στην μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του 28χρονου μέσου πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Μετά από τα πρώτα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, με την μόνη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τους “ερυθρόλευκου” να είναι ένα σουτ του Έσε στο 31ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι σε μια ανέλπιστη φάση στο 51ο λεπτό, όταν ο Κάρμο έψαξε με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Γιάρεμτσουκ, ο Ουκρανός φορ γύρισε την μπάλα τυφλά από τα αριστερά και ο Μιχαηλίδης άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, κάνοντας το 2-1. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το 2-2, ο Μπρούνο έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Γιάρεμτσουκ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο δοκάρι ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Οι αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση άλλαξαν στο 75ο λεπτό, όταν ο Γιάρεμτσουκ ανατράπηκε από τον Καμαρά, με τον μέσο του ΠΑΟΚ να δέχεται κόκκινη κάρτα και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το φάουλ εκτέλεσε ο Τσικίνιο που δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα από το τείχος. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

ΓΚΟΛ: 5′ Κωνσταντέλιας, 11′ Καμαρά / 51′ Μιχαηλίδης ΑΥΤ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεβ (84′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Πέλκας (65′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (78′ Μεϊτε), Τσάλοφ (66′ Σαμάτα)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (45′ Μπρούνο), Μπιανκόν (45′ Μάρτινς), Κάρμο, Πιρόλα, Γκαρθία (86′ Μουζακίτης), Έσε, Ροντινέι, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Super League
Σάββατο (05/04)
Λεβαδειακός – Πανσερραϊκός 3-0 (Play out)
Άρης – ΟΦΗ 2-0 (Θέσεις 5-8)
Λαμία – Athens Kallithea 0-2 (Play out)

Κυριακή (06/04)
Βόλος – Παναιτωλικός 0-0 (Play out)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1 (Play off)
21:30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (Play off)

Δευτέρα (07/04)
18:00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (Θέσεις 5-8)

Πηγή: ertsports.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις