Πανσερραϊκός – Athens Kallithea 3-1: Τα Λιοντάρια πήραν το ντέρμπι και έβαλαν θεμέλια παραμονής
Ο Πανσερραϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 5', αλλά όντας ανώτερος της Athens Kallithea νίκησε 3-1 με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής στη Stoixman Superleague, στο +7 από την αντίπαλό του - Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι από το 51' λόγω αποβολής του Πασαλίδη.
Ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα Play Out και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής στη Stoiximan Superleague! Τα Λιοντάρια επικράτησαν της Athens Kallithea με 3-1, κάνοντας ανατροπή, πανηγύρισαν τρίτη νίκη κόντρα στην ομάδα της Αττικής και ξέφυγαν στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ πήραν και την ισοβαθμία κόντρα στο κλαμπ της Καλλιθέας. Αποβλήθηκε στο 51′ ο Πασαλίδης.
Ο Χουάν Φεράντο παρέταξε το γηπεδούχο Πανσερραϊκό σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γκουγκεσασβίλι ήταν στην εστία, με τους Δεληγιαννίδη, Φέλτες, Μπέργκστρομ και Ντάβιντσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ομεονγκά – Πιρές στα χαφ, με τον Στάικο σε επιτελικό ρόλο. Σαλαζάρ – Φαρές εξτρέμ και ο Μπετανκόρ φορ.
Από την πλευρά του και ο Στέλιος Μαλεζάς παρέταξε τη φιλοξενούμενη Athens Kallithea σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Γκέλιος ήταν στα δοκάρια, με τους Μεχίας, Τσιβελεκίδη, Πασαλίδη και Καινούργιο μπροστά του. Μεγιάδο – Μερκάτι χαφ και Βρακάς, Βαλμπουενά, Ντεμέτριους πίσω από τον Αλφαρέλα.
Μπήκε δυνατά η Athens Kallithea, ισοφάρισε και πήρε τον έλεγχο o Πανσερραϊκός
Η Athens Kallithea μπήκε πιο… ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Σερρών και προηγήθηκε με γρήγορο γκολ. Μόλις στο 5′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν υπέροχα στην αντεπίθεση, ο Aλφαρέλα κουβάλησε την μπάλα, «άδειασε» τον Φέλτες και με άψογο πλασέ από το όριο της πειροχής άνοιξε το σκορ.
Τα Λιοντάρια ισοφάρισαν στο 15ο λεπτό. Ο Φαρές απέφυγε τον Μεχίας, πάτησε περιοχή, πήρε πάνω του όλη την άμυνα, γύρισε την μπάλα στον Στάικο, ο οποίος πλάσαρε τον Γκέλιο για το 1-1.
Στο 25′ οι Σερραίοι απείλησαν με δυνατό μακρινό σουτ του Ομεονγκά αλλά ο Γκέλιος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 34′ ο Γκέλιος απέκρουσε με δυσκολία δυνατό εκτπός περιοχής σουτ του Μπετανκόρ και στην επαναφορά ο Σάλαζαρ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ισπανό φορ.
Δεν άντεξε με δέκα η Athens Kallithea, το γύρισε ο Πανσερραϊκός με Σαλαζάρ
Η Athens Kallithea έπαιξε για περίπου ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 49′ ο Πασαλίδης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μπετανκόρ και σε πρώτο χρόνο πήρε κίτρινη κάρτα, όμως ο διαιτητής Τσιμεντερίδης τον απέβαλε μετά από παρέμαβαση του VAR για Παπαπέτρου.
Στο 66′ ο Ντάβιντσον με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκέλιου και δυο λεπτά αργότερα (68′) ο Ζελέν αστόχησε για ελάχιστα εκατοστά με πλασέ από το ύψος της περιοχής. Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο 84ο λεπτό. Ο Εντιαγέ ανέτρεψε τον Σάλαζαρ μέσα στην περιοχή και ο Τσιμεντερίδης έδωσε με τη μία το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπετανκόρ για το 2-1.
Στο 87′ ο Γκέλιος νίκησε τον Σαλαζάρ σε τετ α τετ, όμως στο 90′ ο Κολομβιανός αφού απέφυγε τον Εντιαγέ έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Πηγή: gazzetta.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις