«Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν είχα έτοιμο το δήμο μου για 550 δέντρα κάτω», είπε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Όμως άφησε αιχμές και για τον ΔΕΔΔΗΕ μιλώντας στον Alpha 98,9, επισημαίνοντας παράλληλα και τις δυσκολίες για το θέμα της κοπής δενδρων, όπου εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στην επιστολή του ΔΕΔΔΔΗΕ   σημείωσε: «Αυτό που συνέβη μπορεί να είχε γίνει μόνο όταν ο Θεός έπλασε τον κόσμο. 530 δέντρα κάτω μέσα σε δύο ημέρες. Επί της επιστολής, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν κοπές δέντρων. Άλλες ψηφίζονται, άλλες όχι. Ο κόσμος αντιδρά όταν κόβονται δέντρα και για να κοπεί δέντρο χρειάζεται και σύμφωνη γνώμη γεωπόνου. Αφήστε τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δασαρχείων. Η κοπή δέντρου δεν είναι ενέργεια μονοπρόσωπη. Δεν είναι το φαίνεται του Δημάρχου ή θέλει ο Δήμαρχος να ικανοποιήσει κάποιον. Είναι μία διαδικασία που περνά από τρεις φάσεις. Ας απλοποιηθεί. Τώρα θέλει γεωπόνο, επιτροπή περιβάλλοντος, απόφαση δημοτικού συμβουλίου», είπε.

«Δεν υπάρχει μηχανισμός κατά τη γνώμη μου σε χώρα της Μεσογείου, στην Ελλάδα, στην Αττική, εν πάση περιπτώσει ας μιλήσω για το Δήμο μου δεν υπάρχει μηχανισμός τέτοιος έτοιμος να αντιμετωπίσει τέτοια λαίλαπα. Επιστρέφω στην επιστολή.Δεν επιτρέπεται να αγγίξουμε ούτε να πλησιάσουμε κλαδιά που απέχουν έως δύο μέτρα από ρευματοφόρα καλώδια. Δεν επιτρέπεται», συμπλήρωσε.

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί κατ’ επανάληψη για τέτοιες λανθασμένες επικοινωνίες στελεχών της ΔΕΔΔΗΕ. Και έχουμε διαμαρτυρηθεί και στη διοίκησή της ότι κάποια κατώτερα στελέχη της μας λένε να τα κόβουμε εμείς ενώ ο νόμος τα απαγορεύει. Θέλω να σας πω ότι τα δέντρα που έπεσαν στην Αττική ήταν υγιή. Δεν ήταν ούτε ξερά, ούτε ασθενή. Και γιατί πέσανε; Το άκουσα χθες σε μία σύσκεψη. Γιατί οι ρίζες τους δεν ήταν βαθιές, ήταν επιφανειακές. Και είδαμε δέντρα καταπράσινα να πέφτουν. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος», εξήγησε.

«Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν είχα έτοιμο το δήμο μου για 550 δέντρα κάτω. Αυτό μπορώ να σας πω», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις