Δράσεις Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων σε Δημόσιους Κοινόχρηστους Χώρους

«Με τη συνεργασία όλων των φορέων και των δημοτών μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο βιώσιμη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει αδιάκοπα τις δράσεις καθαριότητας και συντήρησης σε δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αισθητική εικόνα της πόλης.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων πραγματοποίησε χθες βράδυ επίσκεψη στο κτίριο που στεγάζει τη Διεύθυνση Καθαριότητας, στην Ιερά Οδό και συνομίλησε με εργαζομένους. Σήμερα, συμμετείχε σε επίβλεψη δράσεων καθαριότητας στην 6η Δημοτική Κοινότητα, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Νικολάου Αχαρνών και Αγίου Παντελεήμονα.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η καθαριότητα και η φροντίδα των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων αποτελούν προτεραιότητά μας. Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε “δύσκολους” δρόμους. Θα συνεχίσουμε με πολλές δράσεις σε όλη την Αθήνα, ώστε να δημιουργήσουμε μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι. Οι πλατείες πρέπει να είναι καθαρές και φιλόξενες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Με τη συνεργασία όλων των φορέων και των δημοτών μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο βιώσιμη».

Στις δράσεις καθαριότητας που πραγματοποιούνται καθημερινά από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνονται:

• Πλύσιμο δρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών με πλυστικά μηχανήματα.

• Βάψιμο και συντήρηση σε παγκάκια και στύλων ηλεκτροφωτισμού και παρτέρια.

-Αφισοκάθαρση

• Απολύμανση και επισκευή κάδων απορριμμάτων.

• Συντονισμός της αποκομιδής απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων και ανακυκλώσιμων υλικών.

• Καθαρισμός graffiti από κοινόχρηστους χώρους και εφαρμογή ειδικού υλικού για την προστασία τους από νέες φθορές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook