Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Δημιουργεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική προστασία και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους, προχώρησε στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας κα θα λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στον Δήμο μας λειτουργεί ήδη η Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με σκοπό την ύπαρξη παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου».
Μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, οι κάτοικοι, οι Δημότες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, ηλικίας 18-65 ετών, εφόσον δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας και με την προϋπόθεση ότι συμμετέχουν, ως αιμοδότες, στις εθελοντικές αιμοδοσίες τουλάχιστον μία φορά ετησίως, αλλά και μη κάτοικοι ή δημότες του Δήμου, κατόπιν αιτήματος τους, καταλήγει η ανακοίνωση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα μετά από κροτίδα που «έσκασε» στα χέρια του
- Λευτέρης Πετρούνιας: Φοβερό ακροβατικό με τη Μιλλούση – Δείτε πώς την σήκωσε στον αέρα – Βίντεο
- Αρχείο ΕΡΤ: Ξεχωριστές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα – Από 21 έως 27 Απριλίου 2025
- Από το αεροδρόμιο στο στούντιο της ΕΡΤ τα «χρυσά» κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Πόλο
- Καιρός: «Καμπανάκι» μετωρολόγων για πτώση θερμοκρασίας , βροχές και χιόνια στα ορεινά (βίντεο)
- Πάτρα: Από εφημερία 36 ωρών επέστρεφε η γιατρός που παραβίασε την μπάρα και συγκρούστηκε με τον προαστιακό – «Δεν θυμάμαι τίποτα», λέει (βίντεο)
- Ασπρόπυργος: 20χρονος ο οδηγός του ΙΧ που απανθρακώθηκε σε τροχαίο – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- «Οι Έλληνες του Κονγκό» στο Prime Time του ΣΚΑΪ: Απόψε Δευτέρα του Πάσχα στις 21.00 – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook