Σε τρία μέτωπα καίει η φωτιά στην Κάρυστο που ξέσπασε χτες και δεν λέει να κοπάσει.

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Κάρυστος με την πυρκαγιά να καίει ταυτόχρονα όχι μόνο στα τρία μέτωπα – Μεγάλη αναζωπύρωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα κοντά στο χωριό Καστρί.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε από το 112 στους κατοίκους του χωριού Πλατανιστός λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Στο μήνυμα ζητείται από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο.

Οι αναζωπυρώσεις που είναι συνεχείς στη φωτιά στην Κάρυστο είναι ο νέος πονοκέφαλος των πυροσβεστών που επιχειρούν για δεύτερη μέρα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Καρύστου οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα και εξακολουθεί να είναι κοντά σε οικισμούς. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής, με την φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν συνείχες αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα αυτή την ώρα υπάρχει πολύ μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο χωρίο Καστρί, καθώς οι άνεμοι γύρισαν από νότιοι βόρειοι με αποτέλεσμα να φουντώσει ξανά η φωτιά και να κινείται βορειανατολικά του Πλατανιστού.

Στον δρόμο υπάρχουν παντού διάσπαρτα καμένα σημεία και τα πεζοπόρα τμήματα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Έκκληση του δημάρχου για εναέρια μέσα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιού: Αναφορικά με την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο νότιο άκρο της Εύβοιας, στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) πλησίον του οικισμού Πλατανιστός, ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε ότι επεκτάθηκε με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων σε χαμηλή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά, όπως είπε, πήρε πορεία προς τους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός, Καστρί, και Πλατύς Γιαλός , οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις