Κάηκαν τα πρώτα σπίτια στο χωριό Πλατανιστός του Δήμου Καρύστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κτηνοτρόφος.

Πριν από λίγο η φωτιά μπήκε στο χωριό Πλατανιστός του Δήμου Καρύστου, που είχε εκκενωθεί νωρίτερα σήμερα. Δυστυχώς η φωτιά έφτασαν μπήκε στο χωριό και τα πρώτα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου ο Δημήτρης Ξυπόλητος, «η κατάσταση είναι αναξέλεκτη η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί ανέμοι στην περιοχή».

Την ίδια ώρα, οι πολίτες ενημερώνονται με μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Οι εικόνες, δυστυχώς, είναι αποκαρδιωτικές, με χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, παρθένα δάση παραδομένα στις φλόγες και σπίτια, περιουσίες και κόπους ολόκληρης ζωής να έχουν γίνει στάχτη.

Αγνοείται κτηνοτρόφος στην περιοχή
Συναγερμός έχει σημάνει παράλληλα στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός καθώς αγνοείται ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή.

Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evima.gr κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα πρόβατά του.

Από χθες η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο άνδρα, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook