Χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγνώμη ομολόγησε την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα ο δράστης της δολοφονίας της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι. Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια από την οποία αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Αμετανόητος ο δολοφόνος της 40χρονης: «Όταν την είδα άρχισα να την μαχαιρώνω», η κυνική ομολογία

Ψύχραιμος χωρίς ίχνος μετάνοιας ο 50χρονος ομολόγησε τη δολοφονία περιγράφοντας με κυνισμό στους αστυνομικούς πώς έστησε καρτέρι θανάτου στην εν διαστάσει σύζυγο του νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο στο Μενίδι, έβγαλε το μαχαίρι και την κατακρεούργησε χτυπώντας την πάνω από 10 φορές.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών, ο φερόμενος ως δράστης είχε στήσει ενέδρα θανάτου στην πρώην γυναίκα του και όταν την είδε να διασχίζει τον δρόμο την πλησίασε και άρχισε να την μαχαιρώνει επανειλημμένα καταφέρνοντας της περισσότερα από 10 χτυπήματα
Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς αμέσως μετά την άγρια δολοφονία της 40χρονης πήγε σε ένα ξενοδοχείο και στη συνέχεια προσπάθησε να κρυφτεί σε μία οικοδομή στη Φυλή, στην οποία, φέρεται να είχε εργαστεί κατά το παρελθόν, έχοντας μαζί του κουτάκια με μπύρες , τα οποία βέβαια κατανάλωνε μέχρι συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ευρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης .

Ψύχραιμος και κυνικός , σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών ομολόγησε χωρίς να ζητήσει μια συγνώμη ή να δείξει μετανιωμένος. Όπως είπε:

«Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 5.30 το πρωί. Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Έκατσα λίγο εκεί και μετά πήγα με τα πόδια στην οικοδομή και ήπια κάτι μπύρες μέχρι που τελικά με συνέλαβαν».
Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί προέβη στο ειδεχθές έγκλημα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να απάντησε πως «Δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενο της να οδηγά το αμάξι μου. Εγώ δούλευα σε δυό δουλειές και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά».

Ο 50χρονος, πατέρας δυο παιδιών, ενός κοριτσιού 20 ετών και ενός αγοριού 14, βρισκόταν στην Ελλάδα αρκετά χρόνια και από τον Μάρτιο ζούσε μόνος του, καθώς η σύζυγος του είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι με τα δυο παιδιά τους.

Ο 50χρονος είχε «πλούσιο» ιστορικό κακοποίησης καθώς η πρώην σύζυγος του τον είχε καταγγείλει για άγριους ξυλοδαρμούς και ενδοοικογενειακή βία από το 2013 !

Τελευταία φορά που η γυναίκα τον κατήγγειλε στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση) ήταν στις 7 Μαΐου 2024. Τότε ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Ωστόσο σήμερα οι δικηγόροι του 50χρονου καθ ομολογία δολοφόνου ζήτησαν αυτή η δίκη του για την ενδοοικογενειακή βία που είχε αναβληθεί για σήμερα, να αναβληθεί εκ νέου , λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 18 Μαρτίου 2025.

Η 40χρονη στην τελευταία κατάθεση της είχε εξιστορήσει τα όσα είχε βιώσει στα χέρια του: «Γενικότερα δεν ήμασταν ποτέ καλά, με είχε απειλήσει – εξυβρίσει πολλές φορές και με είχε βαρέσει επίσης. Έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα, τον έχω δει ότι με παρακολουθεί, κάθεται με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω τον λόγο. Χθες 6/5 και περί ώρα 23.30 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αυτοκίνητό του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει: π@@@@α, θα δεις τι θα πάθεις, μα@@@η, θα σας κάψω. Ήταν μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αυτοκίνητό του. Εκεί, εγώ πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από τον λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν κοντά, πήρε τηλέφωνο το 100. Στη συνέχεια μας μετέφεραν στην υπηρεσία σας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

«Δε δικάζουμε με βάση το τι αισθάνεται ο καθένας»

Για τη δολοφονία της 40χρονης, μίλησε στο MEGA  και ο δικηγόρος Αθανάσιος Τάρτης.

«Η νομική επιστήμη έχει συγκεκριμένους κανόνες και τρόπους λειτουργίας. Δε δικάζουμε, ούτε γίνεται η διαδικασία στο δικαστήριο με βάση το τι αισθάνεται ο καθένας. Το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας είναι ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας μονομελούς πλημμελειοδικείου. Όταν πηγαίνουμε στο αυτόφωρο, ο εισαγγελέας, και έτσι έγινε εδώ, διέταξε την παραπομπή του στο αυτόφωρο την ίδια ημέρα. Άρα φεύγει από τα χέρια του εισαγγελέα η υπόθεση. Δεν μπορούσε να τον κρατήσει περισσότερες ημέρες. Το τριήμερο είναι δικαίωμα αποκλειστικό του κατηγορουμένου. Αν δεν το ζητήσει ο κατηγορούμενος, δεν πας το τριήμερο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook