Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής για τον εντοπισμό του Άγγλου παρουσιαστή που ίχνη του έχουν χαθεί από χτές. Δεν είχε μαζί του κινητό

Εντατικές έρευνες γίνονται από το πρωί σε ξηρά και θάλασσα στη Σύμη, για τον εντοπισμό 67χρονου γνωστού και βραβευμένου Άγγλου παρουσιαστή , ο οποίος βρίσκεται το νησί για διακοπές και από χθες το μεσημέρι αγνοούνται τα ίχνη του.

Πρόκειται για τον Βρετανό τηλεοπτικό δημοσιογράφο, παραγωγό και παρουσιαστή, Μάικλ Μόσλεϊ που εργάζεται για το BBC από το 1985 και ο οποίος μαζί με την 64χρονη σύζυγο του περνούσαν ημέρες ξεκούρασης και διακοπών στο νησί της Σύμης.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό του γνωστού δημοσιογράφου συμμετέχουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και με τη βοήθεια drone, σαρώνουν την περιοχή αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη του άνδρα. Την κατάσταση δυσκολεύει το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο αγνοούμενος δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο καθώς τόσο αυτός όσο και η σύζυγό του τα είχαν αφήσει στο σπίτι που διέμεναν.

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο Μόσλεϊ ενημέρωσε την παρέα του (τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι) πως θα ξεκινούσε από την παραλία του Αγίου Νικολάου , όπου βρίσκονταν όλοι προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι που διέμενε στον Γυαλό, χωρίς ωστόσο να επιστρέψει ποτέ. Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του κινητοποίησε τις Αρχές. Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις.

«Όλο το νησί είναι ανάστατο. Έχουν βγει οι εθελοντές του νησιού και οι υπηρεσίες και ψάχνουν να τον βρουν. Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία, περπάτησε το μονοπάτι και έφτασε στο Πέδι, που είναι κατοικημένη περιοχή», είπε στο MEGA ο δήμαρχος Σύμη Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Η είδηση της εξαφάνισης του διάσημου διατροφολόγου και παρουσιαστή του BBC έχει γίνει πρώτο θέμα σε πολλά κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα της Βρετανίας.

Στη Mirror μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επιβεβαιώνοντας πως οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα κάτι αξιόλογο.

«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή του Πεδίου της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε τώρα από την πυροσβεστική να συνδράμει στην επιχείρηση, σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του… Κανένα απολύτως, και αυτό σημαίνει ότι για εμάς, τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται» είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook