«Ήταν η κακιά η ώρα, θα το περάσουμε τι να κάνουμε;», λέει ο πατέρας του προφυλακισμένου δικηγόρου

Ο Μανώλης Λύτρας, πατέρας του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την υπόθεση ξυλοδαρμού που αφορά τον γιο του.

Στο μεταξύ ο Απόστολος Λύτρας έκλεισε τρείς μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας με γραπτή του δήλωση ζήτησε να προστατευτεί η οικογένειά του, δήλωσε ότι για τα χρέη του δεν είναι υπεύθυνη η σύζυγος του Σοφία Πολυζωγοπούλου για την οποία ανέφερε ότι είναι μια καλή μάνα και μια γυναίκα που εργάστηκε πολύ στη ζωή της δίπλα του.

Παράλληλα , ο γνωστός ποινικολόγος ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, καθώς κρίθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο Μανώλης Λύτρας, πατέρας του γνωστού ποινικολόγου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» και προσπάθησε , όπως είναι φυσικό να στηρίξει το παιδί του και τις πράξεις του.

«Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα το περάσουμε τι να κάνουμε. Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Ήταν η κακιά η ώρα».

Λύτρας: «Δεν έστειλα SMS στη σύζυγό μου για να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα»
Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Απόστολος Λύτρας κάνει λόγο για τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς τον ίδιο αλλά και προς τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο δικηγόρος υποστηρίζει, επίσης, ότι ουδέποτε η σύζυγός του αρνήθηκε να του παραδώσει τα προσωπικά του αντικείμενα ή οτιδήποτε του ανήκει γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, ποτέ δεν της ζητήθηκε έστω και τηλεφωνικά.

Ακόμη αναφέρει ότι η σύζυγός του δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οφειλές του που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λύτρα:

Όλες αυτές τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνωμη τόσο από την σύζυγο μου όσο και από τα παιδιά μου, υπαρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα αλλά προς την σύζυγο μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κάτ επέκταση στα 3 μου παιδιά. Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες.

Θέλω να διευκρινήσω ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η σύζυγος μου για οφειλές μου που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσω. Ουδέποτε η σύζυγος μου αρνήθηκε να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα ή ότιδηποτε μου ανήκει γιατί ποτέ δεν την ζητήθηκε έστω τηλεφωνικά – άλλωστε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη κατά το διάστημα που η σχέση μας περνούσε κρίση.

Τέλος θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνωμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής.

Επικοινωνιολόγος & ψυχίατρος εξηγούν τι μαρτυρούν τα πρώτα λόγια του ποινικολόγου
Ο επικοινωνιολόγος και crisis manager Γιώργος Παπατριανταφύλλου, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» αναλύει αυτή την πρώτη δήλωση του κατηγορουμένου στους δημοσιογράφους.
«O Απόστολος Λύτρας είναι αναστατωμένος, προχωράει σε αποδοχή της πράξης του και κάνει επίκληση στο συναίσθημα μιλώντας για την οικογένεια, που αυτό – εκτιμώ – θα μπορούσε να μην αναφερθεί. Ο κ. Λύτρας προσπάθησε να αποδώσει το συμβάν σε παράγοντες ψυχολογικούς, κάτι το οποίο θα λέγαμε είναι αποποίηση των άμεσων ευθυνών».

Ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» σχολίασε σχετικά με τις πρώτες δηλώσεις του ποινικολόγου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες για το περιστατικό:

«Η βία παράγεται σε ένα μικρό ποσοστό από άρρωστους ανθρώπους μιας φοβερής ψυχιατρικής ασθένειας, οποία λέγεται ψύχωση. Όταν δεν παράγεται από ψυχιατρική αρρώστια – κι αυτό είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο – τότε μιλάμε το πολύ πολύ για μια διαταραχή της προσωπικότητας. Άρα δεν μιλάμε για ψυχιατρική ασθένεια».

Ενώ σε κάποιο σημείο της δήλωσής του ο 52χρονος δικηγόρος λέει χαρακτηριστικά «θα κοιτάξω να θεραπευτώ», με τον κ. Σούρα να εκτιμά «εγώ δεν θα το έλεγα, θα χρησιμοποιούσα άλλες εκφράσεις όπως ”θα αναλογιστώ”».
Ο ψυχίατρος τόνισε παράλληλα «είμαστε εναντίον της βίας, είμαστε με το θύμα».

Αναφορικά με το φαινόμενο της όλο κι αυξανόμενης βίας που παρατηρείται μέσα σε μία οικογένεια δήλωσε:
«Έχω μελετήσει πολύ το φαινόμενο. Στις αρχές του 2000 στο νοσοκομείο Metroroplitan ερχόταν κάθε Τετάρτη άνθρωποι από 15 – 30 ετών κι έλεγαν τα προβλήματά τους. Ανακαλύψαμε ότι η βία ήταν μέσα στην οικογένεια και για τα παιδιά κι ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Όταν ξεκινήσαμε οι βίαιοι άνθρωποι ήταν κατά 80% άτομα χωρίς ιδιαίτερη παιδεία και 20% άτομα με παιδεία. Προς το τέλος όμως, περίπου στο 2021, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 55% χωρίς παιδεία και 45% με παιδεία. Άρα ο βίαιος είναι παντού».

«Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολοφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα»
Στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε και ο γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.
«Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολοφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα. Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα.

Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δεν δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η απόφαση της αποφυλάκισης ήταν απόλυτα και ορθά δικαιολογημένη. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Είναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook