Μεταξύ άλλων, απάντησε για το μαύρο χρήμα, το κλείσιμο της Αυγής, τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα σημεία στα οποία συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Εάν θέλουμε να χτίσουμε κυβερνησιμότητα και αξιοπιστία πρέπει να λειτουργήσουμε ως ένα συντεταγμένο κόμμα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον Alpha

«Στοπ» στη συζήτηση περί συγκόλλησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ που γίνεται έξω από τα όργανα έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόϊτερ. «Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του κόμματός μας. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει. Όποιος διαφωνεί με την ιδέα ότι χρειαζόμαστε καταστατικό συνέδριο, δεν ταιριάζει με τη δικιά μου ιδέα. Εάν θέλουμε να χτίσουμε κυβερνησιμότητα και αξιοπιστία πρέπει να λειτουργήσουμε ως ένα συντεταγμένο κόμμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ερωτηθείς σχετικά με το “μαύρο χρήμα”, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει ζήτημα με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά « πρέπει να μιλήσετε με τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή». Παράλληλα, είπε ότι η Αυγή μπορεί να συνεχίσει να παράγει δημοσιογραφικό έργο, αλλά στο site. Επίσης , κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να ενισχύσουν τα κομματικά ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε, έχει «ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς αυτό το κόμμα θα γίνει ένα ανεξάρτητο κυβερνητικό πρόγραμμα. Αν δεν είναι ξεκάθαρο ότι εμείς μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, πώς θα εμπνεύσουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα μας;»


Στην ερώτηση αν νιώθει ότι τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, και για την αλλαγή που έκανε στην επίμαχη ανάρτησή του, είπε ότι έκανε την αλλαγή γιατί ένιωσε ότι η δεύτερη διατύπωση ήταν πιο ακριβής. «Η έντιμη στάση για όλους είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα σ’ αυτές τις συνεννοήσεις. Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Τσίπρα. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ηγέτης σε οποιοδήποτε σχήμα συνεννόησης. Αν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο. είμαστε εδώ». Πρόσθεσε ότι «η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική».

Ο κ.Κασσελάκης απάντησε ότι δεν έχει στο μυαλό του νέες εσωκομματικές εκλογές, είπε όμως, ότι θα γίνουν αλλαγές στα όργανα.

«Εκπέμψαμε πάρα πολλά μηνύματα που χτύπησαν τη ΝΔ»
Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε εκ νέου κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλεγχο των οικονομικών τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, το πώς ρυθμίζεται, το πώς έχουν πληρώσει τις προεκλογικές δαπάνες. Πρότεινα να έρθουν ορκωτοί λογιστές όχι της Βουλής αλλά διεθνούς κύρους να έρθουν στα κόμματά μας, να ανοίξουν τα χαρτιά μας και να κάνουν έρευνα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;».
Εξήγησε για το «μαύρο χρήμα» ότι «αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν για να μη υπάρχει η επίμονη επιλογή του εξορθολογισμού που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν ξέρω να υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή».

«Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική, το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ερώτηση τι σχέση έχει η ρύθμιση χρέους με το μαύρο χρήμα που είχε αναφέρει, είπε: «Είναι πασιφανής η σχέση. Προφανώς όταν δεν μπορείς να πληρώσεις τις δαπάνες σου, βρίσκεις άλλους πόρους. Εμείς με τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση μπορέσαμε να κάνουμε μία μαζεμένη καμπάνια και μπορέσαμε να εκπέμψουμε πάρα πολλά μηνύματα που χτύπησαν τη ΝΔ».

«Η ΝΔ δεν έχασε μόνο λόγω της ισότητας στον γάμο. Εκεί τιμωρήθηκε από ένα κοινό που ψήφισε τον κύριο Βελόπουλο και άλλες λύσεις. Έχασε και το προοδευτικό κέντρο γιατί εμείς επικοινωνήσαμε το ψέμα της οικονομικής της πολιτικής και στην ακρίβεια, και στη φορολογία και τις θεσμικές εκτροπές με τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Η αξιωματική αντιπολίτευση πάλεψε για αυτά τα θέματα και τα άκουσε ο λαός. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε την απώλεια της ΝΔ αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και είμαι σίγουρος ότι θα την καρπωθούμε» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook