Δεν υπάρχουν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς σπίτια.Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, ευτυχώς δεν έχει αέρα. Έγιναν τέσσερεις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας Από πτώση drone ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 2.20 το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού, ενώ μήνυμα στάλθηκε από το 112. Δεν υπάρχουν κοντά στο μέτωπο σπίτια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνδράμουν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Να σημειωθεί πως δεν έχει αέρα στο σημείο και παρότι είναι πλησίον οικισμού, δεν πάει προς τον αστικό ιστό.

Από  πτώση drone  ξεκίνησε η φωτιά 
Ο δήμαρχος Παιανίας, υποστηρίζει ότι η φωτιά στα Γλυκά Νερά ξεκίνησε από πτώση drone. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και τέσσερις προσαγωγές. Η διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής, θα εξετάσει τις καταγγελίες για το drone και αν η φωτιά προκλήθηκε από την πτώση του. Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως δεν πρόκειται για drone της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία πραγματοποιούν επιχειρήσεις για την πρόληψη πυρκαγιών.

Μάλιστα στο LiveNews, έπαιξαν και εικόνες από το drone που φέρεται να έπεσε στο σημείο.

Ήδη μία ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, οι προσπάθειες πυρόσβεσης απέδωσαν και την είχαν περιορίσει σημαντικά, ενώ κυρίαρχο ζήτημα τώρα φαίνεται να είναι η αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Προληπτικά έγινε εκκένωση στην περιοχή του αμερικανικού κολεγίου στην Αγία Παρασκευή. Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από διάφορα σημεία της Αθήνας. Το μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από την πλευρά που βρίσκονταν τα σπίτια της περιοχής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάνει η αστυνομία στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή για διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

-Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)

-Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)

-Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)

-Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)

-Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

Όπως έγινε γνωστό σημειώθηκαν τέσσερεις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά. Από πτώση drone ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook