Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες.

Από τους συνολικά 14 συλληφθέντες – μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών, ανάμεσα τους δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι , προφυλακίστηκαν 7 κατηγορούμενοι: Η 43χρονη Νάνσυ, που φέρεται ως αρχηγός, ο 64χρονος υπαρχηγός, ο αδελφός της που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» και άλλοι 4 υπάλληλοι.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία βλέπουν το φώς της δημοσιότητας από την έφοδο των αστυνομικών στα σπίτια των εμπλεκομένων, όπου εκτός από τα τεφτέρια με τις σημειώσεις των ποσών που εισέπρατταν από τους εκβιασμούς βρέθηκε και ένας πακτωλός χρημάτων σε μετρητά.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στο βίντεο του OPEN τα μέλη του κυκλώματος έκρυβαν τα χρήματα που έπαιρναν από τους επιχειρηματίες που εκβίαζαν, χιλιοτυλιγμένα σε χαρτιά, μέσα σε εφημερίδες και περιοδικά και τα τοποθετούσαν σε τάπερ και κουτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 74χρονη μητέρα της φερόμενης ως αρχηγού , της “Νάνσυ” αποθήκευε τα χρήματα σε δέματα που ήταν τοποθετημένα σε ντουλάπα και ψυγείο, στη βεράντα του σπιτιού της.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων χρειάστηκαν περίπου 2 λεπτά για να ανοίξουν κάθε συσκευασία που περιείχε τα χρήματα, το συνολικό ύψος των οποίων ήταν 135.000 ευρώ.

Η εξωτερική συσκευασία ήταν σακούλα καταστήματος με καλσόν και μαγιό, η επόμενη με περιοδικά, ακολουθούσαν άλλες σακούλες και κατέληγαν σε τάπερ που περιείχαν τα χρήματα.

Μάλιστα στο εσωτερικό του τάπερ, είχε τοποθετήσει και ειδικό σακουλάκι απορρόφησης της υγρασίας για να αποτρέψουν την καταστροφή των χαρτονομισμάτων.

Στο σπίτι ενός 42χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν άλλα 283.820 ευρώ σε διάφορα σημεία της κατοικίας του. Συνολικά στις κατ’ οίκον έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω από 430.000 ευρώ.

Από τις σημειώσεις της 43χρονης “Νάνσυ” προκύπτει ότι το κύκλωμα αποκόμιζε τουλάχιστον 700.000 ευρώ το χρόνο από τους εκβιασμούς , που φαίνεται να ξεκινούν από το 2021, με τους αστυνομικούς να υπολογίζουν ότι η λεία ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα η 43χρονη Νάνσυ με τα ακριβά γούστα και την καλή ζωή αρνείται ότι είχε αρχηγικό ρόλο , περιορίζοντας τις δραστηριότητες της σε «διεκπεραιώσεις» και «διευθετήσεις»

Η κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκβιασμούς και απειλές, παραδέχθηκε πως αναλάμβανε να βοηθήσει επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν εκκρεμότητες με δημόσιες υπηρεσίες, σημειώνοντας πως κανείς εξ αυτών δεν έχει στραφεί εναντίον της, αλλά αρνήθηκε πως είναι αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών, χωρίς πάντως να πείσει τις δικαστικές αρχές.

Όσο για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της μητέρας της, η 43χρονη υποστηρίζει ότι είναι από αμοιβές πελατών της για να πληρώσει υποχρεώσεις τους.

Την ίδια ώρα στο φώς έρχονται  και νέες λεπτομέρειες για τους εκβιασμούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ “προσλάμβαναν” άνεργους για να υποβάλλιυν καταγγελίες κατά καταστηματαρχών και στη συνέχεια να τπυς προσεγγίσουν τα μέλη  του κυκλώματος για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook