Ο Σέρβος θρύλος , παρά τα προβλήματα στο γόνατο του, πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση, έκανε την υπέρβαση απέναντι στον Ισπανό που έμοιαζε ανίκητος, και κατέκτησε τη μοναδική κορυφή που έλειπε από την ασύγκριτη καριέρα του, με έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία.

O Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 7-6, 7-6 του Κάρλος Αλκαράθ σ’ έναν εκπληκτικό τελικό και κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τεράστια καριέρα του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σήμερα κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε μόλις ο 5ος αθλητής (Ράφα Ναδάλ, Σερίνα Γουίλιαμς, Αντρέ Αγκάσι και Στέφι Γκραφ οι άλλοι τέσσερις) που φτάνει σε Golden Slam (να έχει κατακτήσει δηλαδή όλα τα Grand Slam και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο).
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έσπασε και αφού πρώτα αγκάλιασε τον αντίπαλο του και του είπε δύο λόγια στο φιλέ, γονάτισε στο χώμα, έκανε τον σταυρό του και σήκωσε τα χέρια ψηλά στον ουρανό ενώ βούρκωσε.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις κερκίδες που βρισκόταν η οικογένεια του , αγκάλιασε αρχικά την κόρη του βάζοντας τα κλάματα στην αγκαλιά της ενώ αγκάλιαζε και φιλούσε και τα άλλα μέλη της οικογένειας του

Δείτε την απονομή

https://www.youtube.com/watch?v=OvuNezSXfDo

Ο αγώνας
Σε έναν μυθικό τελικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 7-6) του Κάρλος Αλκαράθ και φόρεσε για πρώτη φορά στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με απόλυτη συγκέντρωση, αποφεύγοντας το παραμικρό λάθος και βάζοντας πίεση στον Αλκαράθ. Προηγήθηκε με 1-0 και αμέσως βρήκε break point στο σερβίς του νεαρού, το οποίο αυτός έσβησε με ένα εκπληκτικό drop shot. Ο Αλκαράθ παραλίγο να πληρώσει την επιλογή του να επιτίθεται με το backhand, υποπίπτοντας σε δύο αβίαστα λάθη, αλλά με αυτόν τον τρόπο βρήκε έναν κρίσιμο winner και έσωσε το game.
Στο τρίτο game ο Ισπανός προηγήθηκε με 0-30, αλλά παραδόξως έκανε συνεχόμενα λάθη με το forehand, αφήνοντας ανεκμετάλλευτα τα χαμένα πρώτα σερβίς του Τζόκοβιτς και δίνοντάς του ανάσα.

Στη συνέχεια, με άρτιο τένις, ο Σέρβος βρήκε τριπλό break point (0-40), αλλά ο Αλκαράθ επιτέθηκε άψογα και κράτησε το σερβίς του, και πάλι με μεγάλη δυσκολία.

Αμέσως μετά, πάτησε απότομα το γκάζι και πίεσε αφόρητα τον Τζόκοβιτς, ο οποίος όμως, με όπλο (ως συνήθως) τα μεγάλα σερβίς στους κρίσιμους πόντους, προστάτευσε το game για το 3-3.

Μετά από δύο ήσυχα games για το 4-4, ακολούθησε ένα επικό, μαραθώνιο game 15 λεπτών, από το οποίο ο Τζόκοβιτς βγήκε νικητής.

Το σκορ έφτασε στο 6-5, σημείο στο οποίο ο Τζόκοβιτς βρήκε set-point (30-40). Ο Αλκαράθ, όμως, επέδειξε τεράστια ψυχραιμία και έστειλε το σετ στο tie-break.

Εκεί, ο Σέρβος έδωσε μια μοναδική παράσταση επικρατώντας κατά κράτος με 7-3, με μια σειρά δικών του, εντυπωσιακών πόντων και λαθών του Αλκαράθ.

Με το “καλημέρα’ στο δεύτερο σετ, ο Αλκαράθ γλύτωσε από νέα ψυχρολουσία, αφού χρειάστηκε πλεονέκτημα στην ισοπαλία για να καθαρίσει ένα game στο οποίο βρέθηκε μπροστά με 40-0.

Το σετ κύλησε αναίμακτα έως το 4-3, με τον Τζόκοβιτς να είναι ο μόνος που άσκησε μια ελαφριά πίεση για break στο 5ο game. Οι δύο παίκτες έφτασαν ξανά μέχρι το tie-break, επιδεικνύοντας απόλυτη σταθερότητα και ψυχραιμία στα service games τους.

Και στο δεύτερο tie-break, ο Τζόκοβιτς μπήκε στη ζώνη του λυκόφωτος, απέδειξε για πολλοστή φορά το ασύγκριτο μεγαλείο του και ολοκλήρωσε έναν από τους πιο λυτρωτικούς θριάμβους της καριέρας του

Πηγή: ertsports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook