«Να μη σκοτωθούν άλλα παιδιά, όπως σκοτώθηκε το δικό μας», λένε συντετριμμένοι οι γονείς του 19χρονου Γιάννη.

Συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Γιάννη στην πατρίδα του, τη Βέροια.

Οι στιγμές για την οικογένεια του 19χρονου Γιάννη, αλλά και για τους φίλους του, για τους συγγενείς, για όλους τους ανθρώπους της περιοχής είναι δύσκολες.

Πλήθος κόσμου έφτασε νωρίτερα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στη Βέροια, και μάλιστα πολλοί συνόδευσαν σιωπηλοί, μαυροντυμένοι τη σορό του 19χρονου, από το σπίτι του μέχρι την εκκλησία, όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία.

Αβάσταχτος ο πόνος της οικογένειας, των φίλων και των γνωστών που αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο της Βέροιας τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των αδελφών του, όταν το κάθισμα στο παιχνίδι που είχε ανεβεί αποκολλήθηκε και ο 19χρονος εκτινάχτηκε και χτύπησε θανάσιμα.

Ο κολλητός του φίλος δήλωσε στις κάμερες: «Σαν αδερφό μου τον είχα, τι να πω έτσι τα έφερε η ζωή, μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα να μείνω δίπλα στην οικογένειά του και στα αδέρφια του. Με τίποτα δεν μπορώ να χωνέψω τον τρόπου που το έμαθα. Ήμουν στο σπίτι έτοιμος να κοιμηθώ μετά τη δουλειά και με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει τι έγινε. Παίρνω τον αδερφό του συγκλονισμένος και στο τηλέφωνο λιποθύμησε ενώ μιλούσαμε. Θα πήγαινε στην Αεροπορία, να ήταν δίπλα στον μπαμπά του, το είχε σαν στόχο».

«Βγήκε η δήμαρχος στην τηλεόραση και μας λέει όλα καλά, χωρίς να έχει άδεια με σάπια καρεκλάκια. Βγάλτε τα στα κανάλια να σωθούν κι άλλα παιδιά. Κρίμα για τους γονείς, χάσανε ένα παιδάκι με τόσα όνειρα, αύριο θα έφευγε για τη σχολή Ικάρων, θα πήγαινε στην Αεροπορία. Κρίμα δεν είναι; Τι να την κάνω εγώ τη δικαίωση; Ήταν ένα παιδί μάλαμα» δήλωσε ο παππούς του για τον 19χρονο Γιάννη που ήταν το τρίτο του εγγόνι.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του νεαρού ζήτησε από όσους το επιθυμούν να κάνουν μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας που επιθυμούν στην μνήμη του 19χρονου.

«Γλίτωσε το δεύτερο παιδί μου, κατά λάθος. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχασα τον γιο μου άδικα. Ψάξτε να βρείτε τον δήμαρχο που έδινε άδειες σε αυτά τα σάπια μηχανήματα, τα κακής ποιότητας και διαλυμένα μηχανήματα. Είναι έγκλημα αυτό που έγινε σήμερα. Βρείτε τους, γιατί θα τους βρω εγώ», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook