Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα με τον Νάσο Γκαβέλα στα 100μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με χρόνο 11.02" κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 με οδηγό τον Ιωάννη Νυφαντόπουλο. Το δεύτερο χρυσό για τον αθλητή μετά το Τόκιο

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς ο Νάσος Γκαβέλας με χρόνο 11.02” κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 με οδηγό τον Ιωάννη Νυφαντόπουλο που είναι το δεύτερο για τη χώρα μας στο Παρίσι.

Ο Νάσος Γκαβέλας στέφεται για δεύτερη σερί φορά χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100μ. μετά την πρωτιά του στο Τόκιο το 2021.

Εφόσον, δεν μπόρεσε να χαρεί στο έπακρο την πρωτιά του στο Τόκιο, καθώς δεν είχε θεατές, τώρα στο γεμάτο “Stade de France”, ο Έλληνας πρωταθλητής το χάρηκε όπως έπρεπε χτυπώντας και το “εθιμοτυπικό” καμπανάκι.

Δείτε τη φοβερή κούρσα 

Ο Γκαβέλας απάντησε στους επικριτές του: «Μου είπαν μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;»


Ο Έλληνας δυο φορές χρυσός Παραολυμπιονίκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε όλες τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα, ώστε να βρεθεί στο κορυφαίο ραντεβού του Παρισιού, ενώ δεν ξέχασε και τον συνοδό του Γιάννη Νυφαντόπουλου ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος.

Ο Έλληνας δυο φορές Παραολυμπιονίκης τόνισε πως μετά από αρκετές δύσκολες στιγμές, αρκετοί ήταν αυτοί που αναφέρθηκαν υποτιμητικά προς το πρόσωπο του, καθώς θεώρησαν πως δεν μπορεί να τρέξει ξανά σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

“Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει κι ένας από αυτούς είναι αυτός εδώ ο βλάκας (σ.σ. Γιάννης Νυφαντόπουλος), που έχει δώσει την ψυχή του εδώ και δύο μήνες. Όπως και με τον Μήτσο πέρυσι βγάλαμε την ψυχή μας και δυστυχώς το παιδί τραυματίστηκε.

Αλλά ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων, ήρθαμε για να κερδίσουμε και όχι για να χάσουμε. Δύο μήνες με τον Γιάννη ήμουν σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, με τον τραυματισμό του Δημήτρη, όταν μου έλεγαν όλοι τι έγινε Γκαβέλα, μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις.

Όχι μάγκες, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω, είναι ότι θέλω χαμόγελο και ανθρώπους να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να κερδίσουμε. Δεν είμαι μόνος μου, είναι και ο Γιάννης, τρέξαμε μέχρι τέλους. Μου είπε, εγώ θα τρέξω, αν θέλεις πέσε κάτω να συρθείς, πονάει, θα βγάλεις δέρμα. Κι έλεγα όχι ρε φίλε μην κάτσω να σκοτωθώ, θα σκοτωθώ στον τερματισμό και θα τους κερδίσουμε με τρία εκατοστά, κι έτσι έγινε.

Μαζί θα το κάψουμε, ραντεβού τώρα στις Βρυξέλλες στο Diamond League, τελευταία κουρσίτσα και θα πάμε να πανηγυρίσουμε με τον Καραλή και τον Τεντόγλου διότι στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι μόνοι τους”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook