Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή.

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη για τη δεύτερη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς η αναμέτρηση για την προεδρία οδηγείται σε δεύτερο γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξασφάλισε από την αρχή την πρώτη θέση, όπως αναμενόταν, ενώ μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση.

Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος βρέθηκαν σε σκληρό ντέρμπι, με την τελική έκβαση να κρίνεται με διαφορά μικρότερη των 900 ψήφων. Το μεγάλο ντέρμπι για τη δεύτερη θέση παίχτηκε κυρίως στην Αττική όπου αρχικά ο Παύλος Γερουλάνος είχε την πρωτιά με τη μάχη να είναι αμφίρροπη μέχρι τέλους που επικράτησε ο Χάρης Δούκας με βραχεία κεφαλή.

Ειδικότερα με την ενσωμάτωση στο 99,78% της επικράτειας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ανδρουλάκης 29,65% (89.063)
Δούκας 21,39% (64.253)
Γερουλάνος 21,11% (63.418)
Διαμαντοπούλου 19,52% (58.628)
Κατρίνης 6,93% (18.125)
Γιανακοπούλου 2,29% (6.883)

Απομένουν δυο εκλογικά τμήματα

Πρώτος με 29,73% ο Ανδρουλάκης στο 99,25% – Προηγείται ο Δούκας έναντι του Γερουλάνου με 683 ψήφους

Νωρίτερα στις 683 ψήφους ήταν   η  διαφορά για τη δεύτερη θέση με τον Χάρη Δούκα να προπορεύεται και να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Παύλος Γερουλάνος με καταμετρημένο το 99,25% .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξασφάλισε την πρώτη θέση και κρατά δυνάμεις για το β γύρο την ερχόμενη Κυριακή.

Ειδικότερα με την ενσωμάτωση στο 99,25% της Επικράτειας τα ποσοστά των υποψηφίων έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 29,73% (88.659)
Χάρης Δούκας: 21,37% (63.748)
Παύλος Γερουλάνος: 21,15% (63.065)
Άννα Διαμαντοπούλου: 19,55% (58.313)
Μιχάλης Κατρίνης 5,9% (17.587)
Νάντια Γιαννακοπούλου 2,3% (6.869)

Ν. Ανδρουλάκης: Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο και ακόμα πιο ισχυρό
“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της διαδικασίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
“Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα προχώρησαν σε δηλώσεις ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος

Χ. Δούκας: Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό – Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό , το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», τόνισε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε «σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μια μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έκαναν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα όλη τη μέρα και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο» είπε ακόμα.

Π. Γερουλάνος: Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή
Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή, τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνάνε στον δεύτερο γύρο ανέφερε ενώ συνεχάρη και τους άλλους συνυποψηφίους του «για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές» είπε σε άλλο σημείο.

«Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ο καθένας που ήρθε να ψηφίσει την υποψηφιότητά μου ήρθε με τη δική του άποψη» τόνισε και συνέχισε «Δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Η μάχη είναι ακόμα ανοιχτή. Και βεβαίως και το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου θα είναι σεβαστό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις