Σοκαρισμένη η οικογένεια του από τον αιφνίδιο θάνατο του 1ποδοσφαιριστή απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της αυτές τις τραγικές στιγμές.

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον ξαφνικό θάνατο του 31χρονου ποδοσαφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρός μέσα στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

«Πνιγμός εντός ύδατος» το αίτιο θανάτου του του 31χρονου διεθνή Ελληνοβρετανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με την νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Kατά την νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι απαντήσεις.
Η νεκροτομή επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχε σχηματίσει ο ιατροδικαστής και κατά την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ποδοσφαιριστής. Όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες.

Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκε και ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα και δύο ποτήρια που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η Ασφάλεια έχει συλλέξει και βιντεοληπτικά υλικά από το συγκρότημα για να εξεταστούν και αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζόρτζ Μπάλντοκ βρισκόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες στην πισίνα του πολυτελούς διαμερίσματος του νεκρός, με περισσότερα δεδομένα να αναμένεται να προκύψουν μετά την νεκροψία/νεκροτομή.

Ο ιατροδικαστής που έφτασε χθες βράδυ στο σπίτι του 31χρονου, δεν εντόπισε χτυπήματα ή μώλωπες στο σώμα του ποδοσφαιριστή και η πρώτη εκτίμηση του ήταν ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής πνίγηκε μέσα στην πισίνα.

Ωστόσο, θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί που ακριβώς οφείλονται τα παθολογικά αιτία. Επίσης θα αποσαφηνιστεί με ακρίβεια πόσες ώρες πριν την ανεύρεση του 31χρονου νεκρού στην κοινόχρηστη πισίνα επήλθε ο θάνατος του. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν τουλάχιστον πέντε ώρες νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, στη Γλυφάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, θα πάρουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ενώ ήδη η σήμανση έχει πάρει αποτυπώματα από το σπίτι.

Η σορός του Μπάλντοκ δεν φέρει τραύματα ή σημάδια που να υποδεικνύουν κάποια εγκληματική ενέργεια. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, ο ποδοσφαιριστής είχε ήδη ανασυρθεί από την πισίνα από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Φορούσε το μαγιό του, κάτι που δείχνει ότι πιθανόν έκανε μπάνιο όταν συνέβη το μοιραίο γεγονός.

Βίντεο της Daily Mail έχει καταγράψει τον χώρο της πισίνας στην οποία βρέθηκε νεκρός ο Μπάλντοκ

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ πέθανε δυστυχώς. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε να σεβαστούν τα μέσα ενημέρωσης την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή», ανέφερε η οικογένειά του σε δήλωση αργά χθες το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν χτες το βράδυ καθώς η σύζυγος του που ζεί με το παιδί τους στην Αγγλία δεν μπορούσε επί ώρες να επικοινωνήσει με τον ποδοσφαιριστή. Εκείνο που την ανησύχησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι ότι ο άσος των γηπέδων δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και δεν είχε επικοινωνήσει ούτε για να πεί χρόνια πολλά στην κορούλα τους που είχε χτες τα γενέθλια της. Ανήσυχη η γυναίκα ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς διαμερίσματος που έμενε ο Μπάρντοκ στη Γλυφάδα. Ο ιδιοκτήτης πράγματι πήγε στο σπίτι όπου βρήκε τον 31χρονο νεκρό μέσα στην πισίνα . Αυτός ήταν που ειδοποίησε ΕΚΑΒ και Αστυνομία.

Το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.
Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε σοκ οι παίκτες του Παναθηναϊκού
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας), με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί, σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΑΝΤ1 .

Συντετριμμένοι ήταν και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε ένα απ’ τα πιο αγαπητά πρόσωπα στα αποδυτήρια της ομάδας. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση «σοκ» ήταν το βράδυ της Τετάρτης (9/10) κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Δείτε πλάνα από τη πολυτελές διαμε΄ρισμα και την πισίνα όπου βρήκε το θάνατο ο ποδοσφαιριστής

Με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με την Αγγλία

Απόλυτα σοκαρισμένοι ήταν στο άκουσμα της είδησης και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βρίσκονται στο Λονδίνο για τον αγώνα της «γαλανόλευκης» ομάδας με την Αγγλία το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League. Ο Μπάλντοκ άλλωστε, ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής την τελευταία διετία και αν δεν αντιμετώπιζε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε απ’ τον Μάρτη κι έπειτα, μέχρι την επιστροφή του στα ματς των «πράσινων», πιθανότατα θα βρισκόταν μαζί με την ελληνική ομάδα στο Λονδίνο.

Οι παίκτες της Εθνικής θα αγωνιστούν στο ματς με την Αγγλία φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (13/10), στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις