Drone της Χεζμπολάχ από το Λίβανο στόχευσε το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια . Εκείνος και η γυναίκα του έλειπαν από το σπίτι, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Επίθεση υψηλού συμβολισμού από τη Χεζμπολάχ με στόχο το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανάχιου στην Καισάρεια έκανε νωρίς το πρωί σήμερα η Χεζμπολαχ, μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στην κατοικία τη στιγμή της επίθεσης αλλά σε άλλο σπίτι που έχουν στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα .

Μια έκρηξη ακούστηκε στην Καισάρεια το πρωί του Σαββάτου, αφού ένα drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο χτύπησε ένα κτίριο στην πόλη, ανακοίνωσε ο IDF. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η αστυνομία έφτασε για να εντοπίσει το σημείο της πτώσης και να ερευνήσει το drone . Περίπου την ίδια ώρα, ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ, αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην περίπτωση της Καισάρειας, όπου βρίσκεται και το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν ενεργοποιήθηκαν οι προειδοποιητικές σειρήνες

Σε βίντεο καταγράφεται η ώρα της επίθεσης έξω από την Χάιφα, ενώ ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64Ε Apache προσπαθεί να κυνηγήσει ένα drone.

Δύο άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν μαζί σύμφωνα με πληροφορίες kai αναχαιτίστηκαν. Το περιστατικό προκάλεσε συναγερμό στη στρατιωτική βάση Glilot, αλλά ο στρατός αργότερα διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν drones στην περιοχή.

Το Channel 12 αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι στην περιοχή της Χάιφα νοσηλεύονται ελαφρά τραυματίες από τις ρουκέτες. Ενα συγκρότημα κατοικιών στο προάστιο Kiryat Ata της Χάιφα υπέστη επίσης ζημιές από την επίθεση μαζί με αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ακούστηκαν εκρήξεις στην Καισάρεια, τη Χάιφα και το Καρμέλ, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αφού τρία drones που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο διείσδυσαν στις περιοχές Γκλιλότ, Καισάρεια, Δυτική Γαλιλαία και κόλπο της Χάιφα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χαρακτηριστικά… «Σειρήνες ήχησαν σε στρατιωτικές βάσεις στο Γκλιλότ, βόρεια του Τελ Αβίβ, μετά τη διείσδυση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Λίβανο. Παρακολουθήσαμε τη διέλευση τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Λίβανο, δύο από τα οποία αναχαιτίστηκαν και το τρίτο συνετρίβη σε κτίριο στην Καισάρεια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις