Σαρώνει η κακοκαιρία την Κρήτη – Πλημμύρισαν δρόμοι στα Χανιά, εγκλωβίστηκαν οδηγοί, μήνυμα του 112 – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ (βίντεο)

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη, όπου ήχησε το 112 . Πως θα εξελιχθεί μέχρι την Τετάρτη. Ακυρώθηκαν πτήσεις προς Χανιά.
Η κακοκαιρία που χτές έπληξε τις Κυκλάδες από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη. Όπως αναφέρει το zarpanews μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε το πρωί στα Χανιά.
Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία, ενώ σε πολλές περιοχές, το ύψος του νερού είναι μεγάλο.
Μάλιστα, υπήρξαν και απεγκλωβισμοί ατόμων από αυτοκίνητα, καθώς το νερό είχε ανέβει σε μεγάλο ύψος και δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης και στο αεροδρόμιο Χανίων, καθώς τρεις πρωινές πτήσεις από την Αθήνα ακυρώθηκαν, η πτήση από Πάφο για Χανιά προσγειώθηκε στο Ηράκλειο ενώ δύο πτήσεις από Ελσίνκι και Όσλο αναμένονται με μεγάλη καθυστέρηση.
Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Τρίτης (01.04.2025), μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Κρήτης προειδοποιώντας τους για την κακοκαιρία.
Όπως αναφέρει το μήνυμα, έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην Κρήτη, από το πρωί της Τρίτης έως και την Τετάρτη. Για αυτό τον λόγο μάλιστα οι αρχές συνιστούν προσοχή στις μετακινήσεις.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Προειδοποιητικό μήνυμα
🆘 Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά στην #Κρήτη από τώρα έως τις πρωινές ώρες της 02/04/2025
‼️ Προσοχή στις μετακινήσεις
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών— 112 Greece (@112Greece) April 1, 2025
«Προειδοποιητικό μήνυμα. Έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά στην Κρήτη από τώρα έως τις πρωινές ώρες της 02/04/2025. Προσοχή στις μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr , στα Τσικαλαριά, το νερό έχει φτάσει σε αρκετά μεγάλο ύψος, όπως φαίνεται και στα βίντεο του zarpanews.gr, ενώ τα οχήματα κινούνται με δυσκολία.
Γενικότερα προβλήματα υπάρχουν σε αρκετές περιοχές, όπως η Σούδα, το Βαμβακόπουλο, το κέντρο της πόλης, ενώ οι κλήσεις που γίνονται στην Πυροσβεστική είναι πολλές.
Η πυροσβεστική έχει κληθεί για απεγκλωβισμό ατόμων στην Ξυλοκαμάρα, που δεν μπορούσαν να βγουν από το όχημά τους καθώς γύρω από αυτό ήταν αρκετό το ύψος του νερού.
Στη Λεωφόρο Μουρνιών, χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός ατόμου, καθώς είχε ανοίξει ο αεροόσακος και είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.
Ποτάμια οι δρόμοι στο κέντρο και στην Αναγνώστου Γογονή, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, στο ρέμα του Βλητέ ανεβαίνοντας προς Ακρωτήρι, καθώς ο δρόμος έχει πλημμυρίσει.
Στο μεταξύ πριν από λίγο η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη. Όπως αναφέρεται:
Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Κυριακή (30-03-2025) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Επισημαίνεται πως οι διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως την Κρήτη, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις) προβλέπονται κατά διαστήματα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης (02-04-25).
Αναλυτικά:
Α. Στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες έως το μεσημέρι της Τρίτης (01-04-25).
Β. Στην ανατολική Θεσσαλία και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα) έως το απόγευμα της Τρίτης (01-04-25).
Γ. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Χίου – Ικαρίας – Σάμου) έως και το βράδυ της Τρίτης (01-04-25).
Δ. Στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και τη νότια Κρήτη) και τη Γαύδο έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (02-04-25).
Ε. Στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης (02-04-25).
Ολες οι Ειδήσεις
- Το ΣΚΡΑΤΣ έρχεται στη μεγαλύτερη γιορτή της μόδας
- OPEN – Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό: Απόψε με νέες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες των υπό έρευνα κρατικών ιατροδικαστών
- Oι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανά από το MEGATV.COM και το MEGA PLAY
- Ο Σωτήρης στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό – Πώς έφτασε να αγωνίζεται στην Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού
- Θοδωρής Μαραντίνης για Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν προτίθεμαι σε καμία περίπτωση να την αποκλείσω από την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών μας» (βίντεο)
- Βρετανία: Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας για Ευρωπαίους – Τρόπος έκδοσης, ισχύς και κόστος
- Νέο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο απόψε στις 21:00 – Τρέϊλερ
- Πάρος: Κατασκευάζεται το πρώτο υπερπολυτελές υποθαλάσσιο ξενοδοχείο στο νησί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook