Την πρώτη του συνέντευξη 40 μέρες μετά το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παραχώρησε ο πρωτότοκος γιός του Παύλος στο Γαλλικό περιοδικό POINT DE VUE.

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ φωτογραφίζεται για την έκδοση του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα με φόντο την Ακρόπολη έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του Μαρί Σαντάλ και το γιο του Κωνσταντίνο- Αλέξιος.

Ο Παύλος στην συνέντευξη του εξηγεί ότι είναι απλά αρχηγός του βασιλικού οίκου σε επίπεδο οικογένειας και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα τη στάση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

«Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος», λέει.

«Νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει καλή δουλειά στη διαχείριση της οικονικής κρίσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωτότοκος γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος στην συνέντευξη του στο περιοδικό POINT DE VUE.

Ακόμη ο Παύλος Γλύξμπουργκ αναφερόμενος για πρώτη φορά ευθέως για το ποια στάση θα ακολουθήσει ξεκαθαρίζει: «Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά»


Δείτε κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσε στο περιοδικό

Είστε ο νέος επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου της Ελλάδας. Πώς βλέπετε αυτόν τον ρόλο;

Στην περίπτωσή μου, βέβαια, κληρονομώ αυτόν τον ρόλο από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με οποιαδήποτε ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε οικογενειακό επίπεδο. Ο ρόλος μου, θα είναι να αποτελώ παράδειγμα για την οικογένεια μου. Και να ενθαρρύνω τη δική μου οικογένεια να αναλάβει το ρόλο της στο μέλλον. Είμαι τυχερός που έχω τη σύζυγό μου Μαρί-Σαντάλ, μια υπέροχη γυναίκα που έχει μεγαλώσει τα πιο υπέροχα παιδιά. Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο: να είμαστε ενωμένοι και να διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας. Ήμουν τυχερός που μπόρεσα να ζήσω μια ανεξάρτητη ζωή μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση πριν από είκοσι χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να είμαι παραγωγικός και αυτόνομος σε έναν σύγχρονο κόσμο. Χάρη σε αυτή την εμπειρία, σε συνδυασμό με την εκπαίδευσή μου και τη στρατιωτική μου θητεία, αισθάνομαι έτοιμος να αναλάβω αυτόν τον νέο ρόλο.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

Την ίδια θέση έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ τη στάση μου. Ο κόσμος θα με βλέπει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά εξακολουθώ να είμαι ο Παύλος για όλους.

Πώς προετοιμάζετε τον μεγαλύτερο γιο σας Κωνσταντίνο για τον ρόλο του ως διαδόχου;

Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε και αυτός. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος όπως ελπίζω να είμαι και εγώ. Τον ενθαρρύνω επίσης να εξερευνήσει όλα όσα τον ενδιαφέρουν, να μην εγκλωβιστεί στο παρελθόν.

Τι πιστεύετε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

Είναι περίπλοκη, όπως παντού στον κόσμο. Η Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια. Ελπίζω ότι οι ηγέτες της μας βλέπουν ως ανθρώπους καλής θέλησης. Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με τους ηγέτες άμεσα.

Νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, της κρίσης του Covid και της τουριστικής βιομηχανίας. Το 2022 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη στην ιστορία από αυτή την άποψη. Η διατήρηση μιας σταθερής χώρας και οικονομίας μας επιτρέπει να έχουμε έναν ισχυρό τουρισμό.

 

Αναφερόμενος στην μητέρα του , άφησε να εννοηθεί ότι  θα μείνει στην Ελλάδα λέγοντας ότι: Είναι καλά, έστω κι αν πρέπει να ξεκινήσει μια νέα ζωή χωρίς τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν μαζί για εξήντα χρόνια. Η οικογένειά μας παραμένει ενωμένη. Υπάρχει πάντα ένας από εμάς μαζί της. Οι δύο αδελφές μου, η Θεοδώρα και η Αλεξία, κατάφεραν να μείνουν μαζί της για λίγο καιρό. Ο αδελφός μου ο Νικόλαος ζει εδώ, ο άλλος μου αδελφός ο Φίλιππος και εγώ πηγαινοερχόμαστε.

Πηγή: Point de Vue

Φωτό: Ντέιβιντ Ατλαν – Point de Vue

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις