Μια εικόνα χίλιες λέξεις για τη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν και δίνουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα.

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες κα΄τω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες δίνουν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα.

Με αυταπάρνηση και κουράγιο παλεύουν να σβήσουν τις φωτιές χωρίς να υπολογίζουν κινδύνους και κούραση.
Είναι οι ήρωες των πύρινων μετώπων που μαζί με τους πιλότους των εναέριων μέσων κάνουν τα πάντα για να μας σώσουν από τις φωτιές.

Και δεν ξεχνάμε τους δύο ηρωικούς πιλότους του Canadair που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας μάχη με τις φλόγες στον Πλατανιστό Καρύστου

Τα λόγια δεν μπορούν να αποτυπώσουν την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Τις τελευταίες ώρες συγκίνηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση με τη φωτογραφία ενός πυροσβέστη που έχοντας δώσει όλη νύχτα τιτάνιο αγώνα με τις φλόγες στην Ιτέα, στον Έβρο, αποκοιμήθηκε για λίγη ώρα το ξημέρωμα στην καμένη γή έχοντας για στρώμα τα λάστιχα της μάνικας πυρόσβεσης, μέχρι να σηκωθεί και πάλι να ξαναρχίσει τη μάχη με τη φωτιά.

Ο ίδιος ο πυροσβέστης, Μίλτος Δεληγιώργης, που επιχειρούσε στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στο Αρίστηνο και στην Ιτέα του Έβρου, ανέβασε τη συγκλονιστική σκηνή  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με το εξής μήνυμα: «Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, άπλωσα την δική μου ξαπλώστρα. Εσύ όταν βρεις θέση στην άμμο έλα να σου δώσω και την δική μου πετσέτα, γιατί μάλλον δεν θα την χρειαστώ φέτος. 05/08/2023».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook