Μια άγνωστη μέχρι σήμερα αλλά και συγκλονιστική πτυχή φέρνει στο φως το επικαιροποιημένο πόρισμα και δίνει ακόμα μια τραγική διάσταση για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Σύμφωνα με την τελική έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων των συγγενών θυμάτων, η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε τουλάχιστον 12 τόνους εύφλεκτων υλικών, προκαλώντας τη μεγάλη έκρηξη.

Ανατρεπτική και αποκαλυπτική είναι η τελική έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που κατατέθηκε στον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το Mega, το επικαιροποιημένο πόρτισμα φέρνει στο φως μια άγνωστη μέχρι σήμερα αλλά και συγκλονιστική πτυχή του δυστυχήματος και δίνει ακόμα μια τραγική διάσταση.

Συγκεκριμένα, ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας πριν από τη σύγκρουση φαίνεται να διέκρινε το φως της επιβατικής αμαξοστοιχίας μέσα στο τούνελ και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει τη σφοδρότητα της μετωπικής σύγκρουσης, πάτησε απότομα φρένο, με αποτέλεσμα το τρένο να εκτροχιαστεί προς τα αριστερά, όπως αποδεικνύεται και από τη στρέβλωση στις γραμμές ανόδου.

«Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα ως όφειλε, αντί να υπάρχει μια σπουδή σε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα με 57 νεκρούς και τόσους τραυματίες», ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος.

Σοκαριστικό επίσης είναι το συμπέρασμα της έκθεσης ότι τουλάχιστον 16 θύματα κάηκαν ζωντανά εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση. Σύμφωνα τα στοιχεία, η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε τουλάχιστον 12 τόνους εύφλεκτων υλικών, προκαλώντας την μεγάλη έκρηξη.

Η κακή φόρτωση λαμαρινών στην εμπορική αμαξοστοιχία, όπως προκύπτει από την μελέτη, στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας επιβάρυναν τις συνέπειες του δυστυχήματος.

«Πήγαιναν παντού κάποιες από αυτά πιθανά να χτύπησαν και τα κουτιά που περιείχαν το εύφλεκτο υλικό, το σίγουρο είναι ότι χτύπησαν την επιβατική αμαξοστοιχία», είπε ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος θυμάτων οικογενειών.

Πέρα από την έκθεση κατατέθηκε και υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά πολιτικών προσώπων και άλλων φυσικών και ηθικών αυτουργών για σφετερισμό και κατάχρηση εξουσίας, για αλλοίωση στοιχείων και πειστηρίων στον τόπο της τραγωδίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook