Καλά μπάνια εύχεται ο Γιώργος Τσατραφύλλιας που προβλέπει τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

Περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών, το”Ridge” , όπως λέει, πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι το Σάββατο με την ζέστη να κάνει αισθητή την παρουσία της τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα . Οι αναρτήσεις του Σάκη Αρναούτογλου και Γιώργου Τσατραφύλλια για το επερχόμενο κύμα ζέστης και οι θερμοκρασίες που δίνουν. Ζέστη προβλέπει και ο Γίαννης Καλλιάνος  με 35αρια και 36αρια αλλά με επιφύλαξη, όπως λέει

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έκανε λόγο για «σοβαρό κύμα ζέστης» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για 40άρια! ‘Όπως γράφει στην ανάρτηση του πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης που θα κρατήσει τουλάχιστον την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου

Αναλυτικά η ανάρτηση του

“Ridge” (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς
Καλά μπάνια!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου είναι ενδεικτικός με τον καιρό από τους 28 βαθμούς μεση θερμοκρασίας την Πέμπτη (30/05/2024), ανεβαίνει στους 31 την Παρασκευή (31/05/2024) για να εκτοξευθεί στους 35 την Κυριακή (02/06/2024) και στους 36 βαθμούς Κελσίου την Δευτέρα (03/06/2024) και την Τρίτη (04/06/2024) ενώ την Τετάρτη θα… επιστρέψει στα 35αρια.

Μετά τις 30 Μαίου γράφει στην ανάρτρηση του περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!

Καλλιάνος: 36άρια με επιφύλαξη
Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, προβλέπει διάρκεια στο κύμα ζέστης, χωρίς ακόμη τα προγνωστικά μοντέλα να μπορούν να δείξουν πόσο θα διαρκέσει η ζέστη.

Οι ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες που έδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος για την Αθήνα:

Τετάρτη 29/5: 29°C
Πέμπτη 30/5: 28°C
Παρασκευή 31/5: 28°C
Σάββατο 1/6: 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6: 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6: 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook