Ο 37χρονος δολοφόνος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη αλλά οι δικαστές τον άφησαν ελεύθερο μέχρι το Εφετείο.

Άμεση παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος ο 37χρονος Ρομά μετά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξης για βιασμό 14χρονης πριν από 7 χρόνια με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί στον Πύργο και να φτάσει στην άγρια δολοφονία της 11χρονης το βράδυ της Κυριακής στον Πύργο της Ηλείας.

Όπως αποκαλύπτεται ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος 2020 από τους τακτικούς δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία παρά την καταδίκη του τότε σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας, που είχε διαπράξει το 2017.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα και έ4λαβε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το εφετείο, αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ήδη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή. Σημειώνεται ότι οι τακτικοί δικαστές του ΜΟΔ ήταν γυναίκες, όπως και η εισαγγελέας

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη κοπέλα που τον κατήγγειλε.

Σημειωτέον, ότι ο 37χρονος είναι Ρομά και οι περιοριστικοί όροι δύσκολα είχαν εφαρμοστεί.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.
Σημειωτέον, ότι ο 37χρονος είναι Ρομά και οι περιοριστικοί όροι δύσκολα είχαν εφαρμοστεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook