Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Ειδική οδηγία και για το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι.

Σε ύφεση βρίσκεται από αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών στην Κηφισιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου, όπου έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και δίνουν μάχη μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση.

Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

«Περί τις 15:35 δεχθήκαμε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο οικιακών σκευών. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, όπως επίσης και των δήμων και της Περιφέρειας. Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με τις επίγειες δυνάμεις ήταν άμεση», δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής, Παναγιώτης Νιάφας.

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη επιχείρηση για να μην έχουμε επέκταση στις όμορες επιχειρήσεις. Αυτό το καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τις οδηγίες όλων των επίγειων δυνάμεων καθώς επίσης και με συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας, του δήμου και όλες τις εθελοντικές ομάδες», ανέφερε.

Το χρονικό – Σύζυγος της Μίνας Γκάγκα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (12.06.24) στην Κηφισιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών και ανοξείδωτων οικιακών σκευών PAL Παλαμίδης, επί της οδού Αιγιδών 9 στο Πανόραμα Κηφισιάς.

Από την έκρηξη ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο καθώς καίγονται φελιζόλ και πλαστικά, ενώ οι πυκνοί καπνοί, είναι τοξικοί και κάνουν την ατμόσφαιρα στην περιοχή αποπνικτική.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι σύζυγος της Μίνας Γκάγκα, πνευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή Τ- live για τα νεότερα στοιχεία γύρω από την έκρηξη, σημείωσε πως δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μες στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.

Σημειώνεται πως το ΕΚΑΒ έχει στείλει δύο ασθενοφόρα προληπτικά.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, να παραμείνουν στα σπίτια τους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, καθώς οι πυκνοί μαύροι καπνοί από την έκρηξη και τη φωτιά είναι τοξικοί. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» επισημαίνεται στο μήνυμα.

Οδηγία δόθηκε, παράλληλα, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι για να κλείσουν όλα τα παράθυρα.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, όπως και ένα ελικόπτερο Erickson, προκειμένου να βρέξει την περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, η ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

-Στην οδό Σένεκα

-Στην οδό Αιγιδών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook