Έρχεται 10 χρόνια στην Αμοργό, λέει ο φίλος του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που έχει εξαφανιστεί από την περασμένη Τρίτη το πρωί. Στην Ελλάδα ετοιμάζεται να έρθει και η σύντροφος του

Τα ίχνη του 59χρονου Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού, Έρικ Κάλιμπετ χάθηκαν στην Αμοργό, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

«Έρχεται 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε ”να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε και έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι αλλά που να τον βρεις. Ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», συμπλήρωσε ο φίλος του αγνοούμενου στο Live News.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Live News το απόγευμα της Πέμπτης (13.6.24) καταγράφεται η στιγμή που ο 59χρονος Αμερικανός πρώην αστυνομικός, Έρικ Άλμπερτ Κάλμπετ, βγαίνει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου για να ξεκινήσει την πεζοπορία του.

Οι αρχές στην Αμοργό έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των δύο κινητών του Αμερικανού τουρίστα.

Στο LIVE NEWS μίλησε η σύντροφος του Αμερικανού αστυνομικού που αγνοείται στην Αμοργό.

«Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού, στο Κατάπολο, και δεν ξέρουμε τι συνέβη. Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν αλλά τώρα είναι σκοτάδι και ακυρώνουν επειδή πέρασε η ώρα. Ήρθαν μόλις στο σπίτι, στο Λος Άντζελες, και προσπαθώ να βρεθώ στο νησί. Έκλεισα πτήση για την Σαντορίνη αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Ερχόταν συχνά στο νησί αλλά συγγνώμη είμαι πολύ ταραγμένη, ανησυχώ. Είμαι πολύ ταραγμένη, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ, είμαι πραγματικά σε μεγάλο στρες. Του άρεσε να το κάνει αυτό. Το συνήθιζε. Δεν έπαιρνε φάρμακα, ήταν πολύ υγιής. Σχεδίαζα να τους συναντήσω στις 19 αλλά θα πάω αύριο εξαιτίας αυτού που συνέβη».

Η τελευταία συνομιλία με την σύντροφό του
Το LIVE NEWS παρουσιάζει σήμερα για πρώτη φορά την τελευταία συνομιλία που είχε ο 59χρονος με την σύντροφο του πριν χαθούν τα ίχνη του.


Στις 7.07 το πρωί ώρα Ελλάδος κάνει βιντεοκλήση στην σύντροφο του που βρισκόταν στο Λος Αντζελες.

Στη συνέχεια στις 7.20 της στέλνει φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει με την εξίσου έμπειρη πεζοπόρο να του απαντά ενθουσιασμένη: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία».

Ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος Άλμπερτ επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους.

Τι λένε τα ξένα Μέσα για την εξαφάνιση
Η ευχή μου είναι να τον βρούνε και να γυρίσει σπίτι.

Ο αδελφός του 59χρονου μίλησε στο FOX NEWS με το αμερικανικό δίκτυο να κάνει εκτενές ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του πρώην αστυνομικού στην Αμοργό. «Δεν ξέρω τι να πω», λέει.

Ο Όλιβερ Κάλιμπετ κομπιάζει όταν μιλά για τον αδελφό του, τον 58χρονο συνταξιούχο αστυνομικό στο Λος Άντζελες, που αγνοείται ένα 48ωρο. «Είναι εκεί έξω τρεις μέρες χωρίς νερό… ναι έχω θορυβηθεί».

Το ρεπορτάζ του FOX NEWS καταλήγει στο ότι οι συγγενείς του από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ρωτούν και αγωνιούν για την τύχη του 59χρονου.

Εντατικές οι έρευνες  στην Αμοργό  μετά την εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού

«Έχουμε χτενίσει όλα τα σηματοδοτημένα μονοπάτια, αλλά δεν έχει βρεθεί τίποτα», δήλωσε η Σοφία Ψάκη Άτσα, διασώστρια, στο Live News και είπε σχετικά με τις έρευνες ότι έχουν επικεντρωθεί γύρω από τα σημεία που δίνει στίγμα το κινητό του 59χρονου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook