«Απομακρυνθείτε από Λαμπρικά προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», λέει το τελευταίο μήνυμα του 112. Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης

Συναγερμός στην Πυροσβεστική με μεγάλη φωτιά να έχει ξεσπάσει στη Βάρης – Κορωπίου . Στην περιοχή ήχησαν δύο μηνύματα του 112, όπου ενημερώνουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές  Λαμπρικά και Κίτσι και να κατευθυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ οι Πυροσβέστες χαρακτηρίζουν την φωτιά δύσκολη .

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά  σε πάρκινγκ σκαφών και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Στο βίντεο του χρήστη Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής φαίνεται στο βάθος της βιομηχανικής περιοχής να καίει η φωτιά και να βγαίνει μαύρος καπνός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο τα σπίτια είναι διάσπαρτα χτισμένα ενώ υπάρχουν εξίσου μόνιμες και εξοχικές κατοικίες.

Πάντως όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση της κατάσβεσης.
Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, λίγο μετά τη 13.30 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα από το 112, οι κάτοικοι στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 19 οχήματα,τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυρές ριπές ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν στα 8 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου διενεργούνται εκτροπές:

Στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Ηρακλειδών, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Αγίας Μαρίνας και στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook