Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατήθηκαν κατά καιρούς «διάσημοι» κατηγορούμενοι, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τη λεγόμενη και VIP, θα οδηγηθεί ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ο 52χρονος δικηγόρος αμέσως μετά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οδηγήθηκε με περιπολικό στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 52χρονος ποινικολόγος, μόλις έκλεισε πίσω του τη βαριά πόρτα της φυλακής, συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα, ενώ αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να οδηγηθεί στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Μια πτέρυγα, η οποία κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει κατηγορούμενους που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον βιτριολιστή «εκδικητή» αρχιμανδρίτη της Μονής Πετράκη, και τον ισχυρό άνδρα της Follie- Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

Ο Απόστολος Λύτρας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, υποβλήθηκε σε τεστ Covid και μετά τις ακροάσεις τοποθετήθηκε σε κελί μαζί με δύο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά κι έναν για απάτη.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είναι ήρεμος και λιγομίλητος και πως δεν ζήτησε να εξεταστεί από συγκεκριμένη ειδικότητα γιατρού.

Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε και οδηγείται στον Κορυδαλλό – Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής από τις δικαστικές αρχές

Το δρόμο της φυλακής πήρε ο  δικηγόρος Απόστολος Λύτρας , καθώς προσήχθη λίγο μετά της 11 στα δικαστήρια της Ευελεπίδων και στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χτες τοι απόγευμα σε βάρος του από την ανακρίτρια.

Δείτε εδώ την προσαγωγή του στα δικαστήρια

Ο γνωστός δικηγόρος , ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζογωπούλου, χθες το βράδυ για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας από το Τμήμα Παλλήνης όπου είχε παραδοθεί. Σήμερα ο αρμόδιος εισαγγελέας εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης και ο Απόστολος Λύτρας θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού,

Η δικαστική λειτουργός, που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Απόστολου Λύτρα έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι, που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση.

Όπως κρίθηκε, ο κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί πριν ακόμα περάσει ένα 48ωρο από τη στιγμή που έφυγε ελεύθερος από το ανακριτικό γραφείο με την υποχρέωση, όμως, να μην έχει κανενός είδους συναναστροφή με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ακόμη ήταν υποχρεωμένος να μετοικήσει από το σπίτι όπου διέμενε στον Γέρακα με την 37χρονη δικηγόρο αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Όμως, όπως έκριναν οι δικαστικές αρχές ο 52χρονος κατηγορούμενος παραβίασε τους όρους που του επιβλήθηκαν , κάνοντας δεκτά τα όσα υποστήριξε σεβάρος του στη μήνυση της η σύζυγος του με την άσκηση δίωξης σε βάρος του για γδιατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, σε βάρος της .
Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε:

«Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο.

Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Δείτε τα όσα αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου στη μήνυσην που κατέθεσε σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, της πρώτης συζύγου του αλλά και ενός συνεργάτη του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook