Το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποδειχθεί από μάρτυρες που βρίσκονταν σε παραπλέοντα πλοία, την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και σε αυτό να καταλήγει η έρευνα των Αρχών, βάσει του στίγματος όλων των σκαφών που κινούνταν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.

Την υπόθεση με τη φωτιά στην Ύδρα που προκλήθηκε χτες λόγω των πυροτεχνημάτων από το ιδιωτικό σκάφος, έχει αναλάβει το ανακριτρικό τμήμα του Πυροβεστικού Σώματος, που έχει ζητήσει την συνδρομή του Λιμενικού, ώστε να ληφθούν εκ νέου αναλυτικές καταθέσεις από καταγγέλλοντες για όσα συνέβησαν πριν και αφού ξέσπασε η φωτιά στο μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας.

Το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποδειχθεί από μάρτυρες που βρίσκονταν σε παραπλέοντα πλοία, την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και σε αυτό να καταλήγει η έρευνα των Αρχών, βάσει του στίγματος όλων των σκαφών που κινούνταν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά που μαινόταν σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Μπίστι, έχει οριοθετηθεί, χάρη και στις ρίψεις νερού από ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, την ανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τι ερευνά η Πυροσβεστική
Αμέσως μετά τον κατάπλου του σκάφους στην μαρίνα της Βουλιαγμένης, σύμφωνα με το protothema.gr επιλήφθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Σε αυτό θα καταθέσουν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του σκάφους. Η Πυροσβεστική αρχικά θα ζητήσει τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους και αυτό για να ξακαθαριστεί αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι. Στη συνέχεια θα διερευνηθεί αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρίψη τους (κάτι που αποκλείεται δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα), κ.α.

Μετά τις καταθέσεις τους θα επιληφθεί ο εισαγγελέας ο οποίος με βάση το τι είπαν στην Πυροσβεστική θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και με ποιες κατηγορίες.

Να σημειώσουμε πως καταθέσεις θα δώσει και το πλήρωμα του σκάφους καθώς αν προκύψουν αδικήματα θα βαρύνουν και αυτούς που το αποτελούσαν.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής, άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο σκάφος για να ελέγξουν τα σωστικά μέσα και κυρίως τις φωτοβολίδες που κατά το νόμο υποχρεούται να έχει κάθε σκάφος στον εξοπλισμό του. Ο έλεγχος προφανώς αφορά στο αν χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολίδες και πόσες το βράδυ της Παρασκευής.

Έφυγαν μόλις είδαν τη φωτιά
Όπως έγραψε το protothema.gr όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Μας προκαλεί αγανάκτηση η τόσο ανεύθυνη συμπεριφορά – Θα κινηθούμε αστικά και  ποινικά για την τιμωρία των υπαιτίων
«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

“Αν ισχύει αυτό, είναι πραγματικά κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα” είπε ο Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στο ΕΡΤNews. “Πραγματικά μεγάλη αγανάκτηση. Θα το αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές. Στην περιοχή που εκδηλώθηκε δεν είναι κάτι. Δεν είναι ούτε οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα” πρόσθεσε.

“Ακόμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο νησί, έχει έρθει με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και κάνει ρίψεις. Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή” σημείωσε.

“Θα κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κάποιοι τόσο ανεύθυνο με 6 μποφόρ αέρα ρίχνουν πυροτεχνήματα δίπλα σε πευκοδάσος. Νομίζω μπορεί να καταλάβει κάποιος τι αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε ένα δήμαρχο αλλά και στους δημότες και σε όλους τους εμπλεκόμενους“.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook