Στην Εισαγγελία Πειραιά θα οδηγηθούν αύριο οι 13 Έλληνες συλληφθέντες μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού απ όπου εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα.

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο μοναδικό δάσος της Ύδρας προχώρησαν οι αρχές, ενώ κατασχέθηκε η θαλαμηγός από την οποία φέρονται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 13 άτομα, μέλη του πληρώματος,  μεταφέρθηκαν στο τμήμα Σαρωνικού μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε.

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.
Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το ενοικιαζόμενο σκάφος, «Περσεφόνη» . σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποδειχθεί από μάρτυρες που βρίσκονταν σε παραπλέοντα πλοία, την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και σε αυτό να καταλήγει η έρευνα των Αρχών, βάσει του στίγματος όλων των σκαφών που κινούνταν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής.

Οι ποινές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με το Star λόγω των νέων ρυθμίσεων του  ποινικού κώδικα, οι 13 που συνελήφθησαν για τα βεγγαλικά ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ βαριές  ποινές, καθώς στον νέο κώδικα γίνεται ρητή αναφορά και σε περιπτώσεις με φωτοβολίδες και βεγγαλικά όπως η συγκεκριμένη.

Οι ποινές που προβλέπονται:

-Φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο.

-(Για μεγαλύτερες καταστροφές) φυλάκιση τουλάχιστον 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο καθώς θεωρείται κακούργημα.

-Ποινές χωρίς αναστολή.

-Τα δε πρόστιμα, μπορεί να είναι πολύ τσουχτερά, από 10.000 έως 200.000 ευρώ.

-Αν κρίνει το δικαστήριο μπορεί να υπάρξει ακόμα και δέσμευση περιουσίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις