Το Canadair έχει καθηλωθεί στην Ανδραβίδα δεν μπορεί να πετάξει και θα επισκευαστεί εκεί. Ευτυχώς ο πιλότος «κράτησε» το αεροσκάφος και απεφεύχθη το δυστύχημα

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το χτυπημένο φτερό του Canadair έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ. Το αεροσκάφος έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Άνω Πλατανίτης στην Ναυπακτία και επιχείρησε νωρίτερα χαμηλή με συνέπεια να χτυπήσει σε πεύκο.


Στη φωτογραφία , σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ διακρίνεται το ακροπτερύγιο του Canadair, να έχει κοπεί, ωστόσο από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους με τους χειριστές να συνεχίζουν την πορεία τους.


Έχουν μπει κλαδιά και στον πλωτήρα, ωστόσο δεν έχουν επηρεαστεί τα υδραυλικά συστήματα αλλά μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αεροπλάνο έχει καθηλωθεί στη βάση της Ανδραβίδας, δεν μπορεί να πετάξει και θα επισκευαστεί εκεί, αλλά η επισκευή θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η πυροσβεστική θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.
Όπως διακρίνεται στο βίντεο, το Canadair προσέκρουσε σε κλαδιά πεύκου, με αποτέλεσμα να τα σπάσει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100. 3, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας νωρίτερα ανέφερε ότι διατάχθηκε προληπτικά εκκένωση των γύρω οικισμών, επισημαίνοντας ότι το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Η φωτιά στην περιοχή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook