Ένας νεκρό, 35 ετών, από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, και ένας 46χρονος τραυματία, ο οποίος διακομίζεται με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Τεταμένη η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού. Επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων.

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού με άγρια συμπλοκή και φονική κατάληξη έγινε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην Δ΄πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Απολογισμός είναι ένας νεκρός, χτυπημένος πιθανότατα με μαχαίρι και ένας τραυματίας.

Ο κρατούμενος που έπεσε νεκρός ήταν 35 ετών, καταδικασμένος για δύο δολοφονίες, ενώ ο τραυματίας και δράστης της δολοφονίας του συγκρατουμένου, είναι 46 ετών, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο «Θριάσιο».

Ο νεκρός είναι ο 35χρονος Αλφόνς Ντότσι , ο οποίος είχε σκοτώσει στη διάρκεια ληστείας έναν επιχειρηματία στη Δυτική Αττική το 2017 και λίγο αργότερα μια ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης στη διάρκεια ληστείας. Το 2018 στη διάρκεια μεταγωγής του στην Κρήτη είχε αποδράσει από το πλοίο και είχε συλληφθεί δύο ημέρες μετά ταμπουρωμένος σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ.

Ο τραυματίας, Αλτίν Βόκρι, που μεταφέρεται στον Ερυθρό έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, μαζί με ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου να ησυχάσουν τα πνεύματα στην πτέρυγα που κρατούνται βαρυποινίτες αλλά και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.

Παράλληλα, θα γίνει έρευνα για το πώς βρέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή συμπλοκή, αλλά και για τα αίτια που οδήγησαν σ’ αυτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αφορμή για τον καβγά που ξεκίνησε ήταν αν οι κρατούμενοι θα έμπαιναν ή όχι στα κελιά λόγω της ζέστης αλλά η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε και εξελίχθηκε σε συμπλοκή στο ισόγειο της τέταρτης πτέρυγας με τους κρατούμενους να χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook