Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

H eπίθεση με μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο περιπολικό που σταθμεύει έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς δεν υπάρχει φυλάκιο. Από τη φωτιά που ξέπσασε στο περιπολικό τραυματίστηκε με εγκαύματα β βαθμού ο αστυνομικός που νοσηλεύεται στο 401 Νοσοκομείο.

Στα βίντεο του protothema.gr φαίνονται τα πυροσβεστικά οχήματα που βρέθηκαν επί τόπου αμέσως μετά την επίθεση αλλά και το περιπολικό που φλέγεται.

Από την αστυνομία γίνεται λόγος για μια «καταδρομική επίθεση» που ήταν καλά οργανωμένη καθώς νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός ήταν έξω από το περιπολικό και 1,5 λεπτό αφού μπήκε στο περιπολικό έγινε η συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Τη στιγμή της επίθεσης περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας :
«Όλα ξεκίνησαν στις 00:40. Ακούστηκε θόρυβος από τον δρόμο ενώ εγώ βρισκόμουν στο διαμέρισμα. Ακούστηκε ουρλιαχτό, ήταν ο αστυνομικός που ειναι υπεύθυνος για την Ασφάλεια του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Κατέβηκα κάτω, πήρα το λάστιχο και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά μαζί με άλλους δυο γείτονες. Είχε αρπάξει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου και μια μηχανή που βρισκόταν πίσω από το ΙΧ ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και έκαψε κι ένα δέντρο. Τραυματίστηκε ο αστυνομικος που προσπάθησε να τη σβήσει με πυροσβεστήρες που κατέβασε ένας γείτονας. Είχε εγκαύματα στα χέρια του και στο πρόσωπο , μεταφέρθηκε με περιπολικό στο 401».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την έρευνα για το περιστατικό αρχικά την είχε αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά πλέον η υπόθεση πέρασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook