Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα του Πειραιά και αφορά τους οκτώ ενηλίκους της παρέας που είχε ενοικιάσει επέβαινε στη θαλαμηγό Περσεφόνη. Ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή από τις αρχές του Καζακστάν

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος των οκτώ ενηλίκων της παρέας από το Καζακστάν που επέβαινε στη θαλαμηγό Περσεφόνη.

Η παρέα που είχε ενοικιάσει και επέβαινε στο σκάφος αφέθηκε να επιστρέψει στο Καζακστάν χωρίς καν να κληθεί να δώσει καταθέσεις, αποτελείται από πάμπλουτους ολιγάρχες της χώρας και μέλη των οικογενειών τους.

Ήδη για την υπόθεση διώκονται ποινικά τα μέλη του πληρώματος και κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, ζητήθηκε επίσης η συνδρομή των αρχών του Καζακστάν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι η παρέα από το Καζακστάν βρισκόταν στην παραλία την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά και του εντοπισμού υπολειμμάτων από κροτίδες στη διάρκεια αυτοψίας που έγινε μόλις χθες στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει το σενάριο οι πάμπλουτοι επιβάτες της θαλαμηγού να έκαναν πάρτι στην παραλία και ίσως δεν έριξαν μόνο βεγγαλικά, αλλά είχαν ανάψει και πυρσούς, τις λεγόμενες γουρούνες που γρήγορα με τους ανέμους ίσως προκάλεσαν τη φωτιά.

Η έρευνα της Πυροσβεστικής και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τους πλούσιους επιβάτες της θαλαμηγού 
Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει εξηγήσεις πριν την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων
Η υπόθεση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις καθώς έχει εμπλακεί και το Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού προκαλεί απορίες το γιατί οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού δεν ζήτησαν εξηγήσεις από τους τουρίστες, αλλά περιορίστηκαν να συλλάβουν μόνο τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, που φέρεται να εμπλέκεται στην εκδηλωθείσα πυρκαγιά πευκοδάσους στην Ύδρα στις 26/06, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.

Επισημαίνεται ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Αρχηγός του ΠΣ διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος
Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νησί της Ύδρας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024. Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20. 000 ευρώ. Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδό τους από τη χώρα και η εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook