Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού ενός 15χρονου έφηβου από τον πατέρα του λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων του.

Το άγριο περιστατικό συνέβη στην Πάτρα και ο 15χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας διέταξαν τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το αποτρόπαιο περιστατικό. Ο 15χρονος κακοποιήθηκε άγρια, όταν ζήτησε να βγει από το σπίτι του και ο πατέρας του, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα του παιδιού του, δεν του το επέτρεψε.

Παρόντες στον άγριο ξυλοδαρμό του ήταν και ο θείος του με τη μητριά του.

Ωστόσο ο πατέρας του 15χρονου που μίλησε στον ΑΝΤ1 αρνείται ότι έδειρε το γιό του για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, τις οποίες όπως λέει γνωρίζει εδώ και καιρό

Σε ηχογραφημένη τηλεφωνική συνέντευξη του, που μεταδόθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο πατέρας του 15χρονου, που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο και τον αδελφό του (σημ: και θείο του παιδιού), λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων του, αρνήθηκε όσα έχουν κυκλοφορήσει σε δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες και υποστήριξε πως άλλες αιτίες οδήγησαν σε λογομαχία με τον έφηβο, κάνοντας λόγο για σκευωρία από την πρώην σύζυγο του και μητέρα του 15χρονου.

Λίγο αργότερα, μιλώντας σε απευθείας σύνδεση με τον Γιώργο Λιάγκα, σε συνέχεια σχολίων του τελευταίου για την πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 15χρονο, αρνήθηκε πως χτύπησε το παιδί, ισχυρίστηκε ότι πρώτος εκείνος έχει αποδεχθεί τις σεξουαλικής προτιμήσεις του έφηβου και υποστήριξε πως το παιδί υπέστη κακοποίηση απο τρίτο πρόσωπο, στο σπίτι της μητέρας του.

Νωρίτερα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μίλησε για την υπόθεση ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που στήριζε για χρόνια την οικογένεια του παιδιού:

Αρχικώς, στην εκπομπή «Το Πρωινό», μεταδόθηκε βίντεο από τηλεφωνική επικοινωνία δημοσιογράφου της εκπομπής με τον πατέρα του 15χρονου, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται είναι ψέματα. Εγώ με τον γιο μου είμαι μία χαρά, δεν μπορούσα δηλαδή να έχω μία παρεξήγηση με το γιο μου; Εμείς αυτό το ξέρουμε, δύο χρόνια τώρα, τρία… ότι ο γιός μου είναι ομοφυλόφιλος, αυτό το έχουμε αποδεχτεί. Και για αυτό τον προστατεύα. Το ξέρουμε αυτό ότι ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος. Δεν τσακωθήκαμε για αυτό το λόγο, αυτά είναι όλα ψέματα. Εμείς τσακωθήκαμε για άλλο λόγο. Του είπα λοιπόν, ότι δεν μπορείς στο σπίτι να βγαίνεις και να μπαίνεις ότι ώρα θέλεις. Ειδικά βραδινές ώρες. Είχε μπλέξει με κάτι παρέες… Αν ίσχυαν αυτά και είχαν γίνει τέτοια πράγματα σοβαρά εγώ θα έπρεπε να ήμουν φυλακή, αυτή την στιγμή. Εγώ είμαι έξω και απολαμβάνω το μπανάκι μου, σήμερα στην θάλασσα. Πως θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί μου και να βγαίνω έξω και να κάνω τέτοια πράγματα».

Στο ερώτημα δημοσιογράφου «Μετά το περιστατικό, μιλήσατε με τον γιο σας;», ο πατέρας απάντησε «Μετά το περιστατικό δεν μίλησα με τον γιό μου, προσπάθησα να μιλήσω. Δεν τον αφήνουν λέει να μου μιλήσει, δεν τον αφήνουν. Γιατί ο γιός μου τώρα δεν θέλει, ενώ του είπα να έρθει στο σπίτι. Δεν τον αφήνουν να γυρίσει σπίτι, μην τον κακοποιήσω ξανά… Δεν ξέρω από εδώ και πέρα τι θα γίνει».

Συνέχισε λέγοντας «Από το 2019 τον πάω σε ψυχολόγο. Αν θα βλέπατε το παιδί θα καταλαβαίνατε, μία εικόνα χίλιες λέξεις. Όμως παρόλα αυτά εγώ το παιδί μου το πήγαινα στις αρμόδιες υπηρεσίες, μήπως μπορέσω και το σώσω. Όμως δυστυχώς, το φέρω και βαρέως. Δεν μπόρεσα να τα καταφέρω, δεν ξέρω τώρα γιατί ο λόγος. Η φύση του, προφανώς η φύση του φταίει. Από τότε που χωρίσα με την σύντροφο μου, το παιδί είχε αυτές τις τάσεις. Δεν είχαμε κανένα θέμα προς αυτό, δεν είχαμε κανένα θέμα. Εγώ απλώς του έλεγα “να είσαι σοβαρός, να είσαι μετρημένος, να σε αγαπάει ο κόσμος. Άσχετο με την φύση σου, να είσαι σοβαρός”, γιατί του έκαναν bullying συνεχώς στο σχολείο. Στο σχολείο να δεις τι του έκαναν, στον διευθυντή να δεις τι έκανε και αυτός. Γιατί μου έκανε συχνά παράπονα ο διευθυντής. Με καλούσε στο γραφείο και μου έλεγε “το παιδί κάνει αυτά”. Του έλεγα “τι να κάνω, είναι η τελευταία χρόνια θα φύγει από στο σχολείο και θα δούμε που θα πάει”.

Στην συνέχεια, στο ηχογραφημένο απόσπασμα που μεταδόθηκε στην εκπομπή, ο πατέρας είπε «Ακόμα δεν ξέρει και ο ίδιος τι είναι, στο λέω εγώ. Λέει ότι είναι… είναι; Ακόμα δεν ξέρουμε τι είναι, δεν έχει σεξουαλική ζωή το παιδί ακόμα. Για να ξέρουμε αν είναι αυτό. Δεν ξέρει και ο ίδιος τι είναι, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι. Δεν με πείραξε εμένα αυτό, δεν τσακωθήκαμε στην πλατεία εμεις για αυτό το λόγο… Εμείς μαλώσαμε για το λόγο γιατί ηρθε από μία παρέα, μέσα στην νύχτα και ήθελε να ξανά πάει πάλι σε άλλη παρέα. Του έκανα παρατήρηση, εδώ είναι σπίτι. Έχεις αδέλφια, έχεις οικογένεια. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να μπαίνεις όποτε θες. Και τότε έγινε έκρηξη. Εγώ δεν έχω τίποτα να φοβάμαι να ξέρεις, γιατί όλο αυτό θα αποδειχθούν στο δικαστήριο».

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 είχε μιλήσει τηλεφωνικά και η νυν σύντροφος του πατέρα του 15χρονου. Στο απόσπασμα της επικοινωνίας, που μεταδόθηκε το πρωί της Δευτέρας, είπε:

«Ήμουν παρούσα σε όλα αυτά που συνέβησαν. Έχω δώσει και κατάθεση στην αστυνομία. Εγώ θα ορκιστώ και όλας σε αυτά που συνέβησαν, γιατί έχω δώσει κατάθεση. Το συγκεκριμένο βράδυ είχε πάει βόλτα με φίλους, λοιπόν επιστρέφει και του λέω ο πατέρας σου, θα φωνάζει γιατί ήρθες τέτοια ώρα.. Τον πήρε τηλέφωνο μία φίλη που κάνει παρέα και τον ξεσήκωσε να πάει πάλι στην πλατεία, ενώ ήταν αργά. Του λέει ο πατέρας του “δεν θα πας πουθενά”. Σηκώνεται αυτός πάνω, “άι στο διάολο” του λέει και μετά τον σπρώχνει και αρχίζει τις επιθέσεις. Έβριζε τον πατέρα, τον ακύρωνε ως πατέρα συχνά, πυκνά. Ο πατέρας του έλεγε “θα σε κλείσω σε αναμορφωτήριο”, δεν μπορούσε να δηλαδή διαχειριστεί αυτό το παιδί. “Δεν πρόκειται να μου κάνεις τίποτα, δεν θα μου κάνεις τίποτα”.

Σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν «το παιδί είχε αυτή την αντίδραση όλο αυτό το διάστημα, την άσχημη αντίδραση με το πατέρα. Επειδή ήταν ομοφυλόφιλο;», απάντησε «Ούτε καν. Αυτό το γνωρίζαμε από καιρό, πολύ καιρό πριν το γνωρίζαμε. Ούτε καν, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα γίνει δικαστήριο ΟΚ, αλλά έλεγα την αλήθεια και αυτή θα ισχυριστώ. Γιατί δεν έχω πρόθεση να πω ψέματα, τα αδέλφια του μπορούν να είναι και αυτοί μάρτυρες. Γιατί αυτή είναι μία κατάσταση, την οποία εμείς βιώναμε εκεί. Τώρα η μητέρα τους λέει άλλα, στρέφεται κατά του πατέρα και δηλητηρίαζε το παιδί, είναι πολλά. Δεν είναι μόνο αυτό, έχει ρίζες από πολύ παλιά. Ο πατέρας του όταν τον είδε ότι άρχισε να ουρλιάζει, πήρε την αστυνομία να έρθει να τον μαζέψει… Του παίρνω το τηλέφωνο μέσα από τα χέρια, το μετάνιωσα γιατί είχε άλλη έκθεση μετά έτσι. Πήγε μετά στην πλατεία. έπαιξε θέατρο, γιατί εμείς τα ξέρουμε αυτά. Τα έχει ξανά κάνει στο παρελθόν αυτά και να το αποτέλεσμα! Να κακολογουν τον πατέρα. Ξέρουν τα αδέλφια του, τι πατέρα έχουν…».

Σε ότι αφορά την «επόμενη ημέρα» στην οικογένεια, η νυν σύντροφος του πατέρα απάντησε «για αυτό το παιδί κάνουμε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να το σώσουμε. Γιατί ξέρουμε ότι η φύση είναι δύσκολη, ξέραμε ότι ακολουθούν αυτά έναν δρόμο μη επιτρεπτό. Ότι έπρεπε να μάθει μια τέχνη, έπρεπε να ζήσει αξιοπρεπώς. Εγώ πάντα του τα έλεγα αυτά, ο πατέρας του πάντα του έλεγε αυτά. Προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να τον σώσουμε, αλλά δεν θέλει να σωθεί ο ίδιος. Να σωθεί από την ομοφυλοφιλία ενδεχομένως και από εκεί που οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι. Από αυτό το επάγγελμα που κάνουν ενδεχομένως, όταν μαθαίνουν κάτι να κάνουν αξιοπρεπώς στην ζωή τους. Γιατί εγώ παρακολουθώ στο YouTube, παιδιά τέτοια και βλέπω που καταλήγουν. Βλέπω που καταντούν και δεν το θέλαμε αυτό. Εμένα μου έλεγε “μα υπάρχουν δουλειές στην νύχτα”. Του έλεγα “τι είναι αυτά, θα κάνεις εσύ τέτοια πράγματα;”, δηλαδή δεν έχω να σας πω κάτι άλλο, δεν σας λέμε. Γιατί αυτό που βιώναμε, λοιπόν, γιατί είναι παιδιά χωρίς μυαλό, εγώ δεν έχω κάτι με την φύση. Η φύση είναι φύση ωραία. Δεν μπορούμε άλλωστε, γεννιέται ένας άνθρωπος δεν γίνεται. Το αποδεχόμαστε, εγώ του έλεγα “το αποδεχόμαστε. Δώσε μας χρόνο, μέσα μας χρόνο. Και εσύ ο ίδιος, γιατί ενδεχομένως τώρα στην εφηβεία να μην ξέρεις και εσύ ακριβώς τι θέλεις για εσένα. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ακόμα δεν έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή”».

Μιλώντας για τον 15χρονο, είπε ακόμη «Το γνωρίζαμε, καταρχήν φαίνεται δεν χρειαζόταν να κάνει το coming out. Διότι έχει όλο το παρουσιαστικό και τις κινήσεις και τις συμπεριφορές. Που σημαίνει ότι το γνωρίζαμε, πριν καν μας το αποκαλύψει. Ο πατέρας του ήταν υποστηρικτικός, ο πατέρας του τον συμβούλευε. Του έλεγε πρόσεξε, να είσαι ότι θέλεις να είσαι. Μην εκφράζεσαι και δέχεσαι bullying. Πήγαινε σε ψυχολόγους, εδώ και τρία χρόνια στο Καραμανδάνειο. Τον έχει παρακολουθήσει η ψυχολόγος και η παιδοψυχίατρος εκεί. Έχει κάνει πάρα πολλές συνεδρίες».

Μετά από σχόλια που έκαναν “στον αέρα” ο Γιώργος Λιάγκας και μέλη του πάνελ της εκπομπής, ο πατέρας του 15χρονου ζήτησε να παρέμβει live στην εκπομπή, όπως και έγινε, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εκδοχή για την όλη υπόθεση.

Υποστήριξε ότι το παιδί έχει υποστεί κακοποίηση απο τρίτο πρόσωπο, ενό βρισκόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε και η δήλωση του ότι ενώ ο 15χρονος παραμένει στο Νοσοκομείο εκείνος είχε πάει την Κυριακή για μπάνιο στην θάλασσα, μαζί με τα άλλα παιδιά του.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε «Ποιος σας είπε ότι εγώ χτύπησα τον γιο μου; Φοβάται να γυρισει στο σπίτι του γιατί η πρώην γυναίκα μου ήταν προκλητική και με έβριζε κάθε ημέρα συνεχως. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Έχω ήθος και τιμή, δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μεγαλώσω τρία παιδιά. Πήγε στην πλατεία, γύρισε αργά, στις 11 το βράδυ και μετά μου είπε θέλω να φύγω από το σπίτι. Του είπα «δεν μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις ότι ώρα θέλεις. Έχει ψυχολογικά θέματα, έχει νοσηλευθεί στο Καραμανδάνειο και βλέπει ψυχολογο εδώ και πέντε χρόνια», είπε απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων.

Του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ορισμένες από τις φράσεις που είπε στην τηλεφωνική συνέντευξη του, που είχε μεταδοθεί πριν λίγο, με τον ίδιο αποκρινόμενο να λέει «όταν λέω θέλω να το σώσω, εννοώ από δύσκολες καταστάσεις: παρέες, τσιγάρα, ναρκωτικά, ποτά… Με την φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Εγώ είμαι ο πρώτος που το δέχθηκε. Το παιδί να σωθεί ψυχολογικά από άλλα πράγματα, αυτό είναι το θέμα. Το παιδί το πήγα σε ψυχολόγους, γιατί το είχα στείλει στην πρώην σύζυγο μου, μαζί με την κόρη μου και συνεβη κατι. Το παιδί δεν μπορούσε να δεχθεί αυτό που έγινε εκεί, είχε κατάθλιψη. Αυτό που έγινε έχει σχέση και με την σεξουαλικότητα του».

Ακόμη, σε στιχομυθία με τον Γιώργο Λιάγκα και άλλα μέλη του πάνελ της εκπομπής, ο πατέρας του 15χρονου είπε «Δεν το έστειλα εγώ στο Καραμανδάνειο. Αυτός μου επιτέθηκε, με χτύπησε στο πρόσωπο. Προσπάθησα να τον κρατήσω να μην βγει από το σπίτι, άρχισε και ούρλιαζε και τον άφησα να φύγει. Ο θείος του μένει δίπλα – δίπλα, άκουσε την φασαρία και ήρθε να δει τι έγινε. Όλα αυτά είναι μία σκευωρία της πρώην γυναίκας μου. Είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην γυναίκα μου για αυτό παρόλα αυτά πηγαίνει εκεί. Κακοποιήθηκε το παιδί στο σπίτι της μητέρας του, απο κάποιον τρίτο, δεν μπορώ να σας πω άλλα στον «αέρα», μπορούμε να τα πούμε άλλη στιγμή αυτά…».

Στην εκπομπή μίλησε και ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook