Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μαχητικό αεροσκάφος δεν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και θα επιδιορθωθεί. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ η πιλότος

Ατύχημα παραλίγο να σημειωθεί το μεσημέρι στην 114 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας, όταν μία πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος, Μιράζ 2000-5, στο οποίο βρισκόταν.

Η πιλότος του Μιράζ 2000-5 αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έτρεξαν οι συνάδελφοί της και την βοήθησαν ενώ το αεροσκάφος δεν φέρεται να έχει πάθει κάποια μεγάλη ζημιά.

Όπως μετέδωσε το Mega πρόκειται για 30χρονη ιπτάμενη, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό και είχε περιγράψει πώς από μικρό κορίτσι το όνειρό της ήταν να γίνει πιλότος.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο Ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Η ψυχραιμία της ιπτάμενης όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης
Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και την σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 πτέρυγας μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Μιράζ 2000-5 μετά από την εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Η συγκεκριμένη πιλότος έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αερομαχίες.

Ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, μίλησε στο LIVE NEWS περιγράφοντας το τι μπορεί να συνέβη στο αεροσκάφος.
«Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεσαι πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάρει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook