Οι έρευνες επικεντρώνονται σε Μύκονο και Ίο καθώς οι αστυνομικοί εξερτάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος, ψάχνοντας τους ηθικούς αυτουργούς που έδωσαν την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Σε Μύκονο και Ίο επικεντρώνονται οι έρευνες για τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, στο Ψυχικό καθώς έμφαση δίνεται στην επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το 80% αυτής της δραστηριότητας αφορά στη Μύκονο, ενώ έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Πάρο αλλά και στην Ίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ότι βρίσκονται 10-15 υποθέσεις, οι οποίες, όπως λένε οι πληροφορίες, αφορούν στη σύνταξη τοπογραφικών και τεχνικών μελετών για αγοροπωλησίες ακινήτων. Ο 54χρονος είχε χρόνια σχέση με το “νησί των ανέμων”. Είχε λόγω της δουλειάς του επαγγελματικές σχέσεις με τη δημοτική αρχή, με εργολάβους, με επιχειρηματίες και με μεσίτες στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται μάλιστα να βρεθεί σύντομα στη Μύκονο προκειμένου να διεξάγει έρευνες για τυχόν διενέξεις του θύματος και για υποθέσεις που είχε αναλάβει.
Το κίνητρο και ο ηθικός αυτουργός μπορεί να κρύβεται όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί πίσω από μια απλή καταπάτηση, μια αγοραπωλησία, μια τακτοποίηση ενός έργου, ακόμα και μια αλλαγή χρήσης έκτασης γεωργικής σε ένα οικόπεδο «φιλέτο».

Όλα τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοιχτά, ενώ πέρα από τον φυσικό αυτουργό εξετάζεται το ενδεχόμενο ηθικού αυτουργού. Ερευνάται ποιός μπορεί να έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του θύματος. Για καταθέσεις θα κληθούν άμεσα ο συνέταιρος, οι συνεργάτες του και άτομα του στενού προσωπικού περιβάλλοντός του.

Ο δράστης είχε ακολουθήσει και την προηγούμενη μέρα το θύμα
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τον χαρακτηρίζουν εκτελεστή «μοναχικό λύκο», ο οποίος φαίνεται μάλιστα να είχε κάνει, είτε πρόβα εκτέλεσης την προηγούμενη μέρα, είτε να είχε ματαιώσει το δολοφονικό του σχέδιο για άγνωστους λόγους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ φαίνεται να κινείται και την προηγούμενη μέρα έξω από το σπίτι του θύματος, του υποψήφιου στόχου στο Χαλάνδρι, με τα ίδια ρούχα, το ίδιο σκούτερ, τον ίδιο ρουχισμό και το ίδιο κράνος. Έχουν δεκάδες βίντεο που έχει αποτυπώσει τις κινήσεις και την προσέγγιση και διαφυγή και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Αλλά αυτό το οποίο είναι πιο σημαντικό είναι πιθανότατα η προηγούμενη μέρα, προκειμένου να δουν πού ακριβώς έχει καταλήξει. Παράλληλα, θα αιτηθούν την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος, αναζητώντας επικοινωνίες και δοσοληψίες που μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες. Θα λάβουν καταθέσεις από το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ο συνέταιρός του και η σύζυγός του είναι σε κατάσταση σοκ και θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook